Цікаве

Медики повідомили, скільки потрібно ходити для здоров’я серця

Проста ходьба – приголомшлива спалювальниця жиру, пише 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

За даними фахівців, медичного центру Джона Хопкінса, достатній обсяг рухів знижує артеріальний тиск – один з основних факторів ризику серцевих захворювань, також допомагає позбутися зайвого жиру, уповільнює ризик розвитку діабету, покращує аеробні здатності і знижує рівень стресу.

В ході масштабного дослідження вчені встановили, скільки саме вправ, включаючи ходьбу, потрібно робити кожен день, щоб зміцнити здоров’я свого серця.

Дослідження, проведене дослідниками з Оксфордського університету Великобританії, було засновано на записах вправ 90 211 дорослих, які були відібрані з британського Біобанку. Дослідники згрупували людей по тому, скільки вправ вони робили щотижня. Потім вчені змогли точно визначити, у кого з добровольців пізніше розвинулася хвороба серця.

В цілому, аналіз показав, що люди, які не займалися фізичними вправами, практично подвоїли свій ризик серцево-судинних захворювань. А у тих, хто ходив понад дві години на день і займався інтенсивної зарядкою протягом всього 50 хвилин на тиждень, не виник ризик серцевих захворювань.

Хоча дослідження не доводить, що прогулянки та інші види діяльності безпосередньо зміцнюють серця людей, воно все ж підтверджує, що вони пов’язані. “Якщо ходьба – це ваше головна вправа, знайте, що ця проста ходьба – приголомшлива спалювальниця жиру”, – говорить топ-тренер. Щоб максимізувати користь від ходьби, додавайте 50 хвилин вправ більш високої інтенсивності щотижня.

 

 

 

 

 

 

 

Back to top button