Цікаве

Медики повідомили – чи впливає випромінювання від смартфону на онкологію

Співробітники Національного інституту охорони здоров’я США розповіли про те, як позначається на стані здоров’я людини випромінювання від смартфонів, пише 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Насправді ступінь негативного впливу дещо перебільшена і, як показують результати дослідження, не представляє небезпеки. Встановлено, що використання мобільних телефонів не провокує розвиток ні онкологічних захворювань, ні інших хвороб.

В рамках наукового експерименту лабораторні миші дев’ять годин на день піддавалися випромінюванню від 2G до 5G. Експеримент тривав протягом 10 років і дозволив зібрати велику наукову базу даних. В результаті міф про те, що використання стільникового зв’язку негативно позначається на живих організмах і клітинах людського тіла, був розвіяний. Працюючий телефон не може призвести до розвитку раку.

Варто відзначити, що кілька мишей все ж захворіли на рак, але, на думку експертів, це сталося через генетичну або вроджену патологію. Але що стосується людського організму, то говорити про те, що вплив хвиль стільникового зв’язку взагалі на ньому не позначається, поки передчасно.

Але в той же час вчені налаштовані оптимістично і повідомляють, що в ході експерименту з мишами найслабший сигнал в кілька разів перевищував той, який випромінює сучасний телефон.

 

 

 

 

 

Back to top button