Цікаве

Медики порадили не приймати душ довше 5 хвилин

Не варто занадто ретельно очищати шкіру і довго приймати душ – така звичка може негативно позначитися на стані здоров’я, пише 1NEWS з посиланням на Жіночий світ.

Лікарі радять не приймати душ дуже довго. На проблему надмірної гігієнічності вказала в інтерв’ю Express Health лікар косметолог Рекха Тейлор. Медик виступила з попередженням, що хоча душ є відмінним способом змити піт, омертвілі клітини шкіри, видалити бруд і запобігти неприємному запаху тіла, щоденний душ також може мати негативний вплив на шкіру і здоров’я».

Лікар констатувала, що занадто часте і ретельне миття, що практикується тривалий час, може видалити зі шкіри натуральні олії – це здатне негативно вплинути на бактерії, які мешкають на шкірі, щоб підтримувати ефективну діяльність імунної системи.

Схоже, що цю точку зору поділяють і в Гарвардській медичній школі. Фахівці її підрозділу Harvard Health констатували, що нормальна здорова шкіра повинна містити шар олії і баланс «хороших» бактерій, інших мікроорганізмів.

Часте миття і чищення видаляють їх, особливо якщо використовується гаряча вода. Таке видалення природних бактерій зі шкіри робить її сухою, роздратованою, схильною до пошкоджень, що дозволяє бактеріям і алергенам проникнути в організм.

Доктор Тейлор поділилася рекомендацією про те, що чим швидше ви приймете душ, тим краще: п’яти хвилин цілком достатньо.

Лікар додала, що якщо людина не брудна і не спітніла, то приймати душ щодня не варто – особливо використовуючи гелі, мило. Перш за все це стосується людей з шкірними захворюваннями, такими як псоріаз або екзема: у них часте миття може погіршити наявні симптоми.

 

 

 

 

Back to top button