Цікаве

Медики почали клінічні випробування безін’єкційної вакцини від коронавірусу

Австралійська біотехнологічна компанія Technovalia разом із кількома провідними науково-дослідними центрами країни розпочинає першу фазу клінічних випробувань нової безін’єкційної вакцини від коронавірусу, передає 1NEWS з посиланням на Урядовий кур’єр.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Університету Сіднея, фахівці якого брали участь у розробці вакцини.

Під керівництвом Університету Сіднея, Scientia Clinical Research (Сідней), Telethon Kids Institute (Перт) і Жіночої та дитячої лікарні (Аделаїда) в дослідженні COVALIA використовується вакцина з використанням ДНК вірусу SARS-CoV2.

«Це вакцина наступного покоління, вона не містить добавок та консервантів, вводити її можна буде за допомогою безголкової ін’єкційної системи — струменевого розпилювача. Спрей під високим тиском проникатиме через шкіру і… стимулюватиме відповідну реакцію імунної системи», — розповіли в університеті.

У випробуваннях в рамках першої фази візьмуть участь майже 150 добровольців. Під час дослідження експерти з’ясують, чи може менша доза вакцини працювати краще після того, як вона потрапить на шкіру, а не одразу в м’язи.

Професор Пітер Річмонд з центру вакцин і інфекційних захворювань Весфармерс вважає, що зараз дуже важливо «продовжувати розробляти вакцини наступного покоління проти COVID-19».

«Нам потрібно досягати більшої ефективності та безпеки (препаратів), контролювати імунні реакції. Наявність більшого асортименту доступних вакцин збільшує глобальний потенціал імунізації, а в майбутньому дозволить забезпечити дієвим препаратом кожного пацієнта», — зауважив він.

За даними сайту Worldometer, у світі станом на ранок 25 червня зафіксували 180 775 213 випадків зараження коронавірусом. Зокрема, зафіксовано 3 916 202 смерті, одужали 165 423 065 осіб.

 

 

 

Back to top button