Цікаве

Медики назвали 7 продуктів, які допоможуть відновитися від токсинів після свят

Для деяких українців свята тільки закінчилися, тому інформація про те, як можна відновити та очистити свій організм після кількох днів “дикої тусні” буде досить актуальною, інформує 1NEWS.

Одні для цих цілей біжать до аптеки та купують різноманітні препарати. Інші з самого початку запасаються чорним вугіллям та водичкою, але редакція Люкс ФМ пропонує тобі більш корисний варіант.

Так, ми підготували для тебе список продуктів, які потурбуються про твоє самопочуття та допоможуть швидко відновити організм після алкоголю, а також шкідливої та жирної їжі.

Авокадо

Авокадо не тільки гарно впливає на стан шкіри, волосся та нігтів, а й містить масла, які позитивно впливають на травну систему людини. Більш того, науково доведено, що саме авокадо допомагає у процесі відновлення клітин печінки.

Банани

Банани є просто незамінними в усіх сенсах. Це не просто корисна та смачна заміна солодощам, а й чудовий продукт для відновлення водного балансу організму.

У бананах міститься калій, який відновлює натрієвий баланс, що призводить до зниження набряклості. А от крохмаль в складі бананів відновить мікрофлору твого кишківника.

Французька гірчиця

Вчені кажуть, що щоденне вживання французької гірчиці (1 чайна ложка 1 раз на день) прискорює метаболізм на 20%. До речі, цей продукт також можна додавати в соус або робити з ним маринад.

Грейпфрут

Цей цитрусовий підійде людям, які дуже люблять попоїсти, адже він знижує апетит та сприяє розщепленню жирів. Якщо щоденно вживати половину грейпфрута, то можна прискорити процес схуднення.

Ківі

З давна люди вважають, що ківі чудово впливає на зір, але окрім цього цей фруктик містить в собі клітковину та Омега-3 кислоти, які гарно впливають на травлення та серцево-судинну систему.

Куркума

Цю приправу можна додавати до багатьох страв, але не тільки для смаку, але й для користі. Справа в тому, що в приправі міститься речовина куркумін, яка має протизапальну дію.

Білий чай

Неодноразові дослідження вчених показали, що одна чашечка гарячого білого чаю в день блокує появу жирових клітин та стимулює розщеплення вже відкладених в організмі людини жирів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to top button