Цікаве

Маск розповів, коли відправить перші кораблі на Марс

Маск розповів, коли відправить перші кораблі на Марс

Фото: SpaсeX
SpaсeX створила 120-метрову ракету Starship для польоту на Марс

Зараз найбільшою проблемою є вартість доставки тонни вантажу на Марс, яка складає приблизно 1 млрд доларів, зазначив Ілон Маск.

Перші польоти на Марс можуть відбутися вже за два роки, а висадка перших людей на цій планеті – через чотири роки. Про це напередодні повідомив американський мільярдер, засновник компанії SpaсeX Ілон Маск в соцмережі Х.

За його словами, спершу на Марс будуть відправлені безпілотні кораблі, що перевірити надійність посадки. Це буде можливо за два роки, коли відкриється наступне вікно для польотів із Землі на Марс.

“Якщо ці посадки пройдуть успішно, то перші польоти екіпажу на Марс відбудуться через чотири роки. Після цього кількість польотів зростатиме в геометричній прогресії з метою побудови самодостатнього міста приблизно через 20 років”, – написав Маск.

За його словами, зараз найбільшою проблемою є вартість доставки тонни вантажу на Марс, яка складає приблизно 1 млрд доларів.

“Щоб побудувати там самоокупне місто, вартість потрібно підвищити до 100 тис. доларів США за тонну, тому технологія має бути в 10 тисяч разів кращою. Надзвичайно важко, але не неможливо”, – вважає бізнесмен.

Як відомо, SpaсeX розробляє 120-метрову ракету-носій Starship для польоту на Марс. У червні поточного року ракета здійснила перший успішний політ. Загалом було здійснено чотри запуски і під час кожного фіксувався поступовий прогрес.

Раніше SpaceX створила відео, в якому показано, як виглядатиме перший політ на Марс з людьми на борту ракети Starship. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five − five =

Back to top button