Цікаве

Маск назвав дату початку виробництва вантажівки Tesla Semi

Маск назвав дату початку виробництва вантажівки Tesla Semi

Ілон Маск

Відомо, що першою електричні вантажівки Tesla може отримати компанія Pepsi Co, яка замовила сотню таких транспортних засобів ще у 2017 році. Загалом на Tesla Semi вже надійшло близько 750 попередніх замовлень.

Старт повномасштабного виробництва електромобіля Tesla Semi розпочнеться цього року. А постачання вантажівки планують відкрити під кінець року. Про це повідомив Ілон Маск у Twitter.

Він заявив, що спочатку Semi поставлятимуть виключно в топовій “далекобійній” версії із запасом ходу 800 км. Вантажівка буде оснащена чотирма електромоторами і здатна розганятися до 100 км/год за 20 секунд із 40-тонним напівпричепом і за 5 с – без нього.

Вартість Tesla Semi у такому виконанні – від 180 000 доларів. Базовий варіант із запасом ходу 480 км з’явиться дещо пізніше за ціною $150 000.

Нагадаємо, раніше у США на аукціон RM Sotheby’s виставили дуже рідкісну модель Peugeot 402 Darl’mat Special Coupe 1938 випуску. Це авангардний спорткар, який планують продати приблизно за 1,5 мільйона доларів, що є рекордом для автомобілів французької марки.

У США показали найшвидше авто у світі


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button