Цікаве

Лінь корисна для здоров’я: як правильно це робити

Лінь корисна, але потрібно правильно бити байдики. Через карантин і погодні умови українці в останні місяці дійсно стали більш ледачими. Але чи вміємо ми лінуватися з користю для здоров’я? І чи достатньо для цього, скажімо, просто лежати на дивані, розповів нейрофізіолог Олександр Сторожук. І чи вміють лінуватися та байдикувати українські зірки – розповідає 1News.

Як розслабляються українські зірки

Співачка Ірина Федишин

Фотосесії для соцмереж, спорт, рибалка або прогулянки без особливих вигод. Співачка Ірина Федишин байдикує вдома, але з користю.

“Я, як дівчина, якщо лінь не надто сильна, можу зробити маску на обличчя, походити по будинку, маску для волосся зробити”, – розповідає співачка.

Співак Павло Зібров

Нічого не робити для Павла Зіброва – це перезавантаження і час для натхнення.

“Мені здається, коли ти напрацювався, ти полінувався, відпочив, полежав, попив винця можливо, перезавантажився і тобі приходять нові ідеї, нові думки. І ти потім з радістю їх втілюєш”, – каже співак.

Хореограф Амадор Лопес

А найкращий відпочинок для мозку хореографа – знайти собі хобі: “Займіться танцем, рукоділлям врешті-решт”.

Як правильно байдикувати, щоб відпочити

Вчіться лінуватися і відпочивати правильно для організму, щоб мозок також розслаблявся і переключався.

“Лінь має позитивний ефект на організм, якщо правильно розслаблятися”, – говорить нейрофізіолог Олександр Сторожук.

Тобто важливо спланувати день нічогонеробства, скажімо, як це роблять голландці. Вони відкладають не тільки всі справи, але й смартфони. Хоча б на нетривалий час. І назвали таке розвантаження мозку словом “нікс”.

Джерело: Сьогодні

Back to top button