Цікаве

Лікарі попередили про смертельну небезпеку популярних солодощів

Лікарі попередили про смертельну небезпеку популярних солодощів

Контролювати тягу до солодкого буває складно. Зазвичай любов до солодощів стає причиною походу до стоматолога, однак, з деякими продуктами не варто переборщувати: вони можуть викликати більш серйозні і навіть смертельні наслідки, ніж карієс, відзначають лікарі.

У США житель штату Массачусетс помер через те, що їв близько 1,5 пакетика чорної лакриці щодня. Чоловікові було 54 роки: у нього раптово зупинилося серце, коли він був у кафе. Повідомляється, що чоловік погано харчувався, в його раціоні були присутні багато цукерок, а лакрицю він почав вживати за три тижні до смерті.

Дослідники прийшли до висновку, що причиною смерті стала гліциризинова кислота, яка міститься в лакриці. Кислота може викликати гіпертонію, гіпокаліємію, метаболічний алкалоз, фатальну аритмію і ниркову недостатність. Сукупність цих симптомів була виявлена і у загиблого.

Лікарі попереджають, що навіть 56 грамів лакриці в день призводить до порушень серцевого ритму, особливо у людей 40 років і старше. Фахівці звертають увагу, що в помірних кількостях солодкість безпечна. Вони радять бути обережними людям з високим тиском, захворюваннями серця і нирок.

Back to top button