Цікаве

Лікарі попередили про смертельну небезпеку чіпсів

Дослідження впливу популярного перекусу на здоров’я людини проводилося протягом 11 років, пише 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Смертельну небезпеку популярної у українців закуски виявили медики. Виявилося, що цей нешкідливий на перший погляд перекус загрожує виникненням серцево-судинних захворювань, а отже може скоротити тривалість життя.

Дослідження впливу вибору продуктів для перекусів на здоров’я людини проводилося протягом значного терміну – одинадцять років (з 2003 по 2014 рік). У ньому взяли участь 21,5 тисячі добровольців. Учасників розділили на дві групи: тих, хто перекушував натуральними продуктами (злаки, фрукти та молочні продукти), і тих, що вважають за краще їсти снеки з високим вмістом крохмалю, зокрема картопляні чіпси.

Результати дослідження, опубліковані в виданні Американської кардіологічної асоціації, свідчать, що ризик смерті від серцево-судинних захворювань був вище на 57% у учасників другої групи. Ті, хто вибирав здорові перекуси, мали знижений ризик не тільки серцево-судинних захворювань, а й виникнення раку.

Провідний автор дослідження, професор Харбінського медичного університету Йінг Лі, акцентував увагу на тому, що важливо враховувати не тільки тип продукту, а й час його вживання. Так, ризик виникнення проблем із серцем вище у тих, хто з’їдає закуски з високим вмістом крохмалю відразу після основного прийому їжі.

 

 

 

 

Back to top button