Цікаве

Лейпциг визначні місця, що подивитися Лейпциг, Аугуступлац – 1News

Стежками світових класиків і неповторної архітектури

Лейпциг
Фото з відкритих джерел
 

Лейпциг – це найбільше місто у Саксонії. І якщо ви вже були десятки разів у Берліні та інших місцях Німеччини, варто приїхати саме сюди. Тут на мандрівників чекають найкращі університети, масштабні ярмарки та цікаві заклади.

 

Крім того, Лейпциг – знакове місто для світової музики. Цей куточок країни пов’язаний із такими іменами, як Ріхард Вагнер, Йоганн Себастьян Бах і Роберт Шуман. У яких місцях були ці люди та що ще подивитися в місті, читайте далі у нашому матеріалі.

 

Стара ратуша

 

Розташована у східній частині Ринкової площі. Завдяки своїм розмірам вона є основною в ансамблі. Збудована у середині XVI століття за ініціативи великого торговця та бургомістра Гієронімуса Лоттера.

 

Сьогодні ратуша – один з останніх зразків архітектури ренесансного стиля. Уряд переважно засідає у будівлі нової. Всередині старої ратуші розміщується експозиція Лейпцизького Музею історії міста.

 

 

Нова ратуша

 

Це будівля, яку звели на місці фортеці Плайсенбург. Вона розташована навпроти нової католицької церкви і Федерального адміністративного суду. Нова ратуша – пам’ятка XX століття. Збудована в еклектичному стилі.

 

Займає площу майже 10 тис. м. кв., що робить її однією з найбільших адміністративних будівель у світі. Один із фасадів ратуші оздоблений різноманітними фігурами. Зокрема можна побачити левів і богинь справедливості.

 

Нова ратуша
Фото з відкритих джерел
 

Аугустплац

 

Аугустплац – найбільша площа міста. Названа вона на честь першого саксонського короля. Розташована на східному кордоні історичної частини міста. Саме тут є чимало визначних споруд.

 

Найвідоміші з них – це університет, опера та Гевандхаус. Більшість мають вік у сотні років. Утім, деякі були назавжди втрачені. Остання реконструкція площі відбулася у 1993-1996 роках.

 

1News за темою: Відновлення продажу квитків SkyUp і МАУ, нові маршрути airBaltic і майбутнє повітряних подорожей: Топ новин зі світу авіації

 

Аугустплац у Лейпцигу
Фото з відкритих джерел
 

Гевандхаус

 

Концертний зал у місті Лейпциг, розташований на Аугустплац. Його назва дослівно перекладається як “Будинок тканин” і походить від гільдії купців, які орендували перший поверх. Сьогодні це одна з десяти найважливіших пам’яток міста.

 

Першу споруду Гевандхаус звели ще у 1498 році. Тоді вона відігравала роль складського приміщення. У XVIII ст. другий поверх перебудували на концертний зал. Сьогодні туристи можуть побачити відновлену будівлю після Другої світової війни.

 

 

Музей Грассі

 

Це музейний комплекс, названий на честь лейпцизького торговця і банкіра Франца Домініка Грассі – той заповів усе своє величезне багатство місту. Комплекс розташований на Йоганнісплац. Споруди зведені у першій половині XX ст. у модерному стилі.

 

До них входить три музеї: етнографічний, прикладного мистецтва і музичний. Загалом у них зберігається понад 200 тис. експонатів з Африки, Азії, Австралії та Океанії. Це вироби ковалів, склодувів тощо. Особливу цінність у колекції становлять інструменти, які виготовили у XVI столітті.

 

Музей Грассі
Фото з відкритих джерел
 

Лейпцизька опера

 

Це один із найвідоміших оперних театрів Європи. Його першу будівлю відкрили у 1693 році. Та вона існувала недовго – через помилки архітекторів її знесли. До 1766 року в місті відбувалися опери приїзних артистів.

 

Лише у ХІХ столітті відкрили Новий театр. Тут часто були постанови світових класиків Моцарта, Вебера і Глюка. З’являлись на сцені й твори німецького реформатора опери Ріхарда Вагнера. Версія будівлі сьогодні – реконструкція після війн XX століття.

 

Лейпцигська опера
Фото з відкритих джерел
 

Голізький палац

 

Так зветься колишня заміська резиденція. Її збудували у 1755-1756 роках. Замовником був міський радник Йоганн Каспар Ріхтер. Художнім оздобленням займався відомий німецький скульптор Адам Фрідріх Езер.

 

Протягом століть палац змінював свій зовнішній вигляд. Остання масштабна реконструкція відбулася на початку XXI століття. Сьогодні будівлю використовують для проведення концертів, вистав та інших церемоній.

 

 

Лейпцизький зоопарк

 

Розташований на заході федеральної землі Саксонія. Відкритий у 1878 році. Сьогодні в ньому можна поглянути на одну з найбільших колекцій тварин на європейському континенті. Територія тут поділена на декілька тематичних зон.

 

Наприклад, у відділі Африки можна побачити зебр, антилоп, носорогів, мангустів. У відділі Азії мешкають пантери, кабарги та коні Пржевальського. Також у зоопарку є представники фауни Південної Америки.

 

Зоопарк у місті Лейпциг
Фото з відкритих джерел
 

Хмарочос City-Hochhaus

 

Розташований на Аугустплац. Це найвища споруда міста, сягає у висоту 142 м. Збудували її у 1975 році. Споруда має унікальну багатогранну архітектуру, тому надає місту сучасного вигляду.

 

На 29-му поверсі працює ресторан. На висоті близько 120 метрів є оглядовий майданчик і бар. Звідти відкривається неповторна панорама міста. Площа всередині будівлі – 24 000 квадратних метрів.

 

Хмаросоч “City-Hochhaus”
Фото з відкритих джерел
 

Нагадуємо, що раніше виходив матеріал про ціни на відпочинок у популярних містах Європи, в якому розповідається про Гамбург, Дюссельдорф та Берлін.

Редакція не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють у блогах на сторінках PNK.TV

*Якщо Ви знайшли помилку в тексті 1News, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Back to top button