Цікаве

Легенди світової рок-музики Jethro Tull зіграють великий концерт у Києві

8 квітня 2022 року в Києві зіграє концерт легендарний рок-гурт Jethro Tull. Про це 1News повідомила прес-служба організаторів.

Концерт відбуудеться в Жовтневому палаці.

«У світі не так багато гуртів, які виходять на сцену ось уже понад пів століття. Культові британці на чолі з Ієном Андерсоном — з їх числа. Відомі хитромудрими текстами, шаманськими театральними шоу й геніальними соло на флейті — Jethro Tull і сьогодні повні небаченої сили й потужності. І готові показати її 8 квітня 2022 року в київському Жовтневому палаці», – говориться в прес-релізі.

Гурт починав із блюзу в 1967 році, тяжів до фолку і джазу, загравав з електронікою, віддавав шану класиці, змішував усі ці жанри в одному альбомі й навіть переміг Metallica в категорії «Найкращий хард-рок/хеві-метал виконавець» на церемонії Grammy Awards 1989.

«Не думаю, що Jethro Tull — рок-група в тому сенсі, у якому рок-групами вважають Rolling Stones чи Motorhead. Наша музика вводить людей в оману поєднанням різних жанрів. Але це й добре, бо вона вводить в оману й мене самого», — зізнається Ієн Андерсон. Сам незмінний лідер гурту називає творчість Jethro Tull сумішшю акустичної музики з роком.

5 альбомів Jethro Tull отримали платиновий статус, 11 — золотий. Усього ж у світі було продано понад 60 мільйонів копій альбомів групи.

«Шоу — невіддільна частина їхньої музики. Надихнувшись перформансами Джиммі Хендрікса й Кейт Емерсон, Jethro Tull часто дивували глядачів екстравагантними дійствами з трюками, переодяганнями, жартами та байками. І якщо спершу на сцену міг вийти в домашньому халаті лише лідер гурту, то пізніше до таких витівок вдавалися й інші учасники гурту», – нагадують організатори.

«У якому образі з’явиться Ієн Андерсон на київському концерті — есквайра, космонавта в білому комбінезоні, сумного клоуна, вуличного волоцюги зі скуйовдженим волоссям чи самого себе — побачимо 8 квітня 2022 року», – додається в прес-релізі.

Back to top button