Цікаве

Легендарні супермоделі 90-х: як вони виглядають зараз

Бути супермоделлю непросто. Та ще складніше підтверджувати це звання крізь роки і зберегти ідеальні пропорції тіла. Ми вирішили згадати красунь з обкладинок журналів та подіумів 90-х.

1News розповідає про моделей, які змогли “перехитрити час” і не виглядати на свій вік.

1. Сінді Кроуфорд (55 років)

У 80-90-х Сінді була однією із найуспішніших та найзатребуваніших моделей. Її можна було побачити на обкладинках журналів та в рекламах. Дівчина дефілювала по подіуму в одязі від популярних дизайнерських брендів. Певний час красуня була у шлюбі з актором Річардом Гіром.

Сьогодні Кроуфорд – дружина манекенника Рандома Джербера. Пара виховує сина й доньку, які змалку почали займатися модельною кар’єрою. Крім того, Сінді разом із J.C. Penney запустила декілька ліній меблів та товарів для дому.

Декілька років тому вона стала співавторкою книги “Становлення”. Іноді супермодель 90-х повертається до моделінгу: з’являється на обкладинках журналів і на показах Versace.

Сінді Кроуфорд у 90-ті і зараз.

2. Клаудія Шиффер (51 рік)

Шиффер почала модельну кар’єру у 17 років – і стала легендою 90-х, супермоделлю. Карл Лагерфельд запропонував дівчині стати “обличчям” Шанель, а з часом вона підписала контракт з іншими крупними брендами (Guess тощо).

Наразі Клаудія має прекрасну форму: здається, що не набрала жодного зайвого кілограма. Єдине, що видає вік красуні, – невеликі зморшки на обличчі. Вона проживає в Англії разом із чоловіком Метью Воном, кінорежисером. Разом вони виховують трьох дітей: Каспара, Клементину й Козіму. Додатково Шиффер продовжує співпрацю з такими брендами як Chanel, Ferragamo, Alberta Ferretti і Yves St. Laurent.

Клаудія Шиффер у 90-ті і зараз.
3. Наомі Кемпбелл (51 рік)У 16 років фото Наомі опублікували на сторінках глянцевого журналу ELLE UK. Пізніше дівчина стала першою афро-американською моделлю, яка потрапила на обкладинки “Vogue” і “Timemagazine”. Її прозвали супермоделлю і “чорною пантерою”. Кемпбелл представляла численні бренди, серед яких – Prada і Ralph Lauren. Крім того, за свою кар’єру вона знялася у декількох кліпах Мадонни та Майкла Джексона.

Навіть зараз, у 51-річному віці, Наомі продовжує бути активним гравцем у модельному бізнесі. Здається, що зовсім трохи змінилася з 90-х. Жінка дефілює на подіумах для Zac Posen та бере участь у кампейнах для Burberry і Agent Provocateur.

Наомі Кемпбелл у 90-ті і зараз.

4. Крісті Тарлінгтон (52 роки)

Крісті ще в 90-х почала дбати про своє здоров’я: не зловживала алкоголем, займалася йогою і слідкувала за якістю їжі. Вона знялася для понад 500 обкладинок журналів, підписала мільйонний контракт із Maybelline та стала обличчям брендів Calvin Klein, Missoni, Chanel, Valentino і Revlon. Ще модель знялася в кліпі Джорджа Майкла “Freedom! ’90”.

Сьогодні Крісті – дружина актора й режисера Едварда Бернса, з яким виховує сина доньку. Модель випустила документальний фільм “Ні, жінко, не плач” про вагітних, яким загрожує ризик викидня. Додатково Тарлінгтон запустила два бренди одягу (Nuala й Mahnuala) і стала партнеркою по лінії косметики Sundari.

Крісті Тарлінгтон у 90-ті і зараз.
5. Лінда Євангеліста (56 років) Лінда запам’яталася фанатам своєю нетиповою зовнішністю у порівнянні з іншими моделями 90-х. Завдяки унікальній красі мала попит серед дизайнерів та представників модних брендів (Revlon, Donna Karen і Versace).

Тепер Лінда на пенсії. Після тривалої перерви вона повернулася у світ моди. Бере участь у рекламі та піарі Moschino, лінії косметики Dolce&Gabbana, а також канадського магазину Hudson’s Bay. А ще Євангеліста – креативна директорка і віце-президент бренду Erasa Skin Care.

Лінда Євангеліста у 90-ті і зараз.

6. Тайра Бенкс (47 років)

Тайра вперше вийшла на подіум у 15 років. Відтоді вона стала однією з найуспішніших моделей 90-х. Вона знімалася для журналу “GQ” та “Sport illustrated”. Крім того, близько 10 років дівчина була “ангелом” Victoria’s Secret.

Тепер Тайра – продюсер та головний експерт шоу “America’s Top Model” (24 сезони). Паралельно вона пише книги і продюсує проєкт “Freeform’s Life-Size 2”. Ще Бенкс відкрила власний косметичний бренд “Tyra Beauty”.

Тайра Бенкс у 90-ті і зараз.

7. Ембер Валлетта (47 років)

Ембер розпочала свою кар’єру у 18 років. У 90-ті стала ультрапопулярною супермоделлю. Дівчина знялася для 16 обкладинок Vogue і стала обличчям брендів Giorgio Armani, Chanel, Gucci, Versace і Prada.

Наразі Валлетта знімається в кіно. До її фільмографії увійшли картини “Що приховується за спиною”, “Автостоп”, “Шпіон по сусідству”, “Помста” і “Кров та масло”. Час від часу жінка повертається до моделінгу: з’являється на подіумах на Тижнях моди в Нью-Йорку, Мілані та Парижі.

Ембер Валлетта у 90-ті і зараз.
Джерело: Обозреватель

 

Back to top button