Лайфхаки для тих, хто втомився проводити час на кухні
Навіть з усією величезною любов’ю до готування їжі іноді цей процес стає більше, ніж обтяжливим. Тоді на допомогу приходять рекомендації не тільки визнаних професіоналів, таких, як Джеймі Олівер, а й менш іменитих господинь. Наприклад, потрібно подбати про заготівлі та домашні напівфабрикати, а ще – не боятися використовувати залишки їжі. Отже, 1News розповідає 5 лайфхаків для тих, хто втомився проводити багато часу на кухні.
Лайфхак №1. Подбайте про домашні напівфабрикати і заготівлі
Наприклад, відваріть гречану кашу. Вона подобається всім. Може бути як гарніром, так і подаватися з молоком або сухофруктами. Заздалегідь підготуйте відбивні з курячої грудки, в будь-який час їх можна швидко посмажити. Або ж відваріть шматок яловичини – її можна розігріти і подавати до гарніру або зробити з неї фарш до макаронів.
У холодильнику завжди мають бути овочі, свіжі або заморожені. Заздалегідь також можна нарізати цибулю і натерти моркву для супу, поклавши подрібнені овочі в контейнер або вакуумну упаковку.
Лайфхак №2. Заощаджуйте час на процесах приготування
Найелементарніше – запікати або тушкувати в духовці. Це можуть бути всілякі рагу або просто м’ясо.
Лайфхак №3. Не бійтеся заморожувати вже готову їжу
Це можуть бути як перші страви, так і основні з гарнірами. Суп, у хорошому контейнері, можна зберігати до 3 днів, макарони – до 5 днів, а готові відбивні, якщо вони не в клярі, можуть не втрачати свій смак до 7 днів. Заморожувати можна і варену вівсянку.
Лайфхак № 4. Використовуйте залишки їжі. Так ви ще зможете заощаджувати на продуктах
Якщо у вас залишився з учора рис, його можна обсмажити з яйцем і зеленню – отримаєте повноцінну страву. Залишилося м’ясо? Теж обсмажте його, додайте овочі та соус, загорніть у лаваш – отримаєте домашню шаурму. Покладіть залишки крупи в суп або салат, так у страви з’являться додаткові відтінки смаку і текстура. Трохи залежалася зелень і овочі – подрібніть їх у блендері – отримаєте смузі.
Лайфхак № 5. Складайте меню на тиждень
Навіть приблизне меню допоможе неабияк заощаджувати час на кухні. Адже часто ми витрачаємо час на те, щоб придумати, що приготувати. Меню бажано складати на вихідних, щоб придбати необхідні продукти на весь тиждень.
Джерело: Сьогодні