Цікаве

Київ увійшов до ТОП-100 розумних міст світу

Цьогоріч Київ випереджає багато інших європейських міст, зокрема Рим, Стамбул та Лісабон

Українська столиця посіла 82-е місце у світовому рейтингу розумних міст світу Smart City Index.

Про це зазначили у звіті організації за 2021 рік, – інформує 1News.

У рейтингу оцінюють міста за ефективність використання технологій, які посилюють комфорт та зменшують недоліки урбанізації для своїх громадян.

Цьогоріч Київ, згідно з результатами, випереджає багато інших європейських міст, зокрема Рим, Стамбул та Лісабон.

За рік українська столиця піднялася на 16 позицій. Краща позитивна динаміка лише у трьох міст — Ріяд (+23 пункти), Сарагоса (+33 пункти) та Сеул (+34 пункти).

Серед онлайн-сервісів Києва позитивно відзначили купівлю квитків у громадський транспорт, сервіси паркування й е-документи. Водночас затори на дорогах, забруднення повітря та доступне житло визнали питаннями, які турбують киян.

У трійку найкращих розумних міст цьогоріч увійшли Сінгапур, Цюрих та Осло.

В організації зазначили, що пандемія та прискорення цифрової трансформації сильно вплинули на сприйняття мешканців міст того, як технології допомагають розв’язувати міські проблеми.

Smart City Index є спільним дослідженням Центру світової конкурентоспроможності IMD та Сінгапурського університету технології та дизайну. У рейтингу враховують економічні й технологічні показники та опитування 15 тисяч місцевих жителів.

Мешканців зі 118 міст опитали в липні 2021 року. Їм поставили запитання щодо технологічного забезпечення їхнього міста в п’яти ключових сферах: здоров’я та безпека, мобільність, діяльність, можливості та управління.

Джерело: Громадське

Back to top button