Цікаве

Київ увійшов до топ-10 міст за рівнем розвитку шерингової економіки

Автори індексу наголошують, що Вільнюс і Київ виділяються серед 10 кращих міст щодо шерингу поїздок, оскільки тільки в цих містах не потрібен спеціальний дозвіл, щоб підвезти пасажира

Київ увійшов до топ-10 міст за рівнем розвитку шерингової економіки за даними дослідження Consumer Choice Center Індексу шерингової економіки 2021.

Про це інформує 1NEWS.

Найбільш дружнім містом до економіки спільного споживання за даними дослідників став естонський Таллінн.

Цьому сприяли низький рівень регулювання послуг за викликом пасажирів і спільного використання квартир разом з відкритістю для електросамокатів і видатними інноваціями в цифровому просторі.

Всього в топ-10 потрапили балтійські Таллінн (1), Рига (2) і Вільнюс). Вони набрали по 100, 95 і 95 балів відповідно. Разом з Таллінном 100 балів від укладачів індексу отримав Тбілісі, розділивши з естонською столицею перше місце.

Київ також отримав 95 балів і посів другу позицію разом з Вільнюсом, Ригою, Сан-Паулу і Варшавою.

Третє місце розділили між собою Мехіко (90), Осло (90) і Стокгольм (90).

Автори індексу наголошують, що Вільнюс і Київ виділяються серед 10 кращих міст щодо шерингу поїздок, оскільки тільки в цих містах не потрібен спеціальний дозвіл, щоб підвезти пасажира.

В цілому автори дослідження відзначають, що Східна Європа як і раніше більш ліберально ставиться до шерингової економіки, ніж Західна і Центральна.

Серед міст, які потрапили в самий кінець списку опинилися – Мінськ, Валлетта, Амстердам, Гаага, Братислава, Любляна, Нікосія, Софія, Токіо, Афіни і Люксембург. Всього автори дослідження оцінювали 50 міст в Європі, Азії, Північній і Латинській Америці, в Австралії і на Близькому Сході.

Джерело: НВ

Back to top button