Цікаве

Китайський апарат Tianwen-1 зробив знімки всього Марса

Китайський апарат Tianwen-1 зробив знімки всього Марса

Фото: Скриншот
Китайський космічний апарат зробив знімки всієї планети Марс

Китайський Tianwen-1 дістався Червоної планети у лютому 2021 року в рамках першої місії країни.

Безпілотний китайський космічний корабель Tianwen-1 відправив на Землю зображення різних місць Марса, включаючи його південний полюс. Про це у четвер, 30 червня, пише Peta Pixel.

Відомо, що китайський космічний зонд Tianwen-1 приземлився на Червоній планеті у травні 2021 року. Тоді він почав передавати зображення сусідньої планети у високій роздільній здатності вченим на Землю.

За цей час Tianwen-1 зібрав зображення майже всієї планети Марс, включаючи перші в історії знімки південного полюса планети, де, як вважають вчені, можуть бути зосереджені поклади води.

Серед знімків, зроблених із космосу, – перші фотографії південного полюса Марса, де нібито зосереджені майже всі водні ресурси планети.

“Виявлення підземних вод має центральне значення для визначення потенціалу планети для життя, а також забезпечення постійного ресурсу для будь-яких досліджень людини”, – сказано в повідомленні.

Серед фотографій, зроблених цим зондом, є край величезного кратера Маундер та вид з висоти пташиного польоту на 18-кілометровий вулкан Аскрей Монс. Китайський апарат також зафіксував 4000-кілометровий каньйон Valles Marineris або ударні кратери, розташовані високо на півночі Марса в районі, відомому як Arabia Terra.

 

Китай успішно запустив Tianwen-1 23 липня 2020 на борту ракети-носія Long March 5 Y-4 з космодрому Веньчан. Зонд подолав загалом 474 мільйони кілометрів і виконав кілька маневрів, перш ніж вийти на марсіанську орбіту 10 лютого 2021 року. Після більш ніж трьох місяців підготовки зонд випустив посадковий модуль, який приземлився на Марсі 15 травня.

Нагадаємо, раніше Perseverance завдяки двом спеціальним мікрофонам записав п’ять годин звуків марсіанського вітру, шарудіння коліс та звуки двигунів вертольота Ingenuity.

Американське космічне агентство NASA має намір висадити астронавтів на поверхню Марса до 2040 року.

 


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button