Цікаве

Квіти на 8 Березня: як змінюється ціна

Вже цієї неділі в країні відзначається Міжнародний жіночий день. Тому питання про те, що ж подарувати своїм дружинам, подругам, колегам і знайомим, зараз актуальне як ніколи. Традиційно, в це свято для подарунків вибирають різні квіти. Так, за даними OLX, серед ТОП-10 оголошень за кількістю відгуків, більше половини – про продаж квітів: тюльпанів і мімоз.

“Перші пропонують купити оптом в середньому по 11 грн (до речі, тюльпани найпопулярніші квіти до 8 Березня, судячи за кількістю оголошень), а екзотичні мімози коштують дорожче – по 200 грн”, – зазначають на порталі, передає 1News.

На прилавках же столичних магазинів тюльпани вже коштують по 25 грн за штуку, троянди в середньому коштують по 35-40 грн, а ось іриси можна купити всього за 20 грн за штуку.

За даними сервісу замовлення послуг Kabanchik.ua, напередодні свята попит на кур’єрські послуги збільшується вдвічі. В топі – доправка весняних квітів – іриси, гіацинти, тюльпани, а також солодощі. Доправка з правого на лівий берег або навпаки коштуватиме від 150 грн. Поширений лайфхак – попросити кур’єра купити квіти, листівки і кульки самостійно, щоправда, тут вже доведеться покладатися на смак самого кур’єра.

Також в цей день українці часто купують техніку, авторські прикраси, кігурумі і навіть товари для ужитку Згідно з даними аналітиків, на квіти витрачають близько 600 грн, на піжами і кігурумі – 570 грн, а на картини за номерами – 230 грн, на посуд ручної роботи витрачають 350 грн, а на авторський текстиль – близько 700 грн. При цьому, за оцінками Prom.ua, середній бюджет на подарунок – 435 грн. Ціни, в порівнянні з минулим роком, практично не змінилися.

 

Джерело: Сьогодні

Back to top button