УкраїнаЦікаве

Квартира Лещенка “потягнула” на кримінальне провадження

За фактом придбання у 2016 році нардепом Сергієм Лещенком квартири в центрі Києва відкрите кримінальне провадження. Про це сказав керівник САП Назар Холодницький з трибуни Верховної Ради 4 квітня, відповідаючи на питання Лещенка, чи підвереджує він зміст його розмов, записаних НАБУ, повідомляє «Українська правда».

фото з Instagram Сергія Лещенка

«Дуже зараз багато хто хоче спекулювати записами. Два роки мене як керівника САП намагаються дискредитувати. А чому? Тому що, пане Сергій, я був проти, щоб якась аналітична довідка замінила провадження по вашій квартирі за 350 тисяч доларів», – сказав Холодницький.

«Я був проти, і не було внесено в ЄРДР. Але я вам інформую, що так – з запізненням, але краще пізно, ніж ніколи, – це провадження зареєстровано, і я чекаю від органів слідства, чим воно закінчиться», – додав керівник САП.

Холодницький відзначив, що аналіз доходів і видатків Лещенка показав, що нардеп не може дозволити собі придбати квартиру у центрі Києва.

Він також додав, що «готовий коментувати кожне своє слово» на записах.

На запитання Лещенка, кого Холодницький бачить своїм наступником, керівник САП сказав: «Пане Лещенко, наступником я бачу вас».

фото 1News

Як відомо, сьогодні НАБУ опублікувало фрагменти розмов Холодницького, які були записані на «прослушку» у його кабінеті. Зараз, як повідомляє кореспондент 1News Холодницький разом з керівником НАБУ Артемом Ситником перебувають у Верховній Раді. Керівник САП відповідає на питання депутатів.

30 березня повідомлялось, що Генеральний прокурор Юрій Луценко подав подання на звільнення керівника САП Назара Холодницького.

В березні з’ясувалось, що в кабінеті глави САП були встановлені «жучки». Справу стосовно Холодницького веде Генпрокуратура із застосуванням обладнання НАБУ.

Також нагадаємо, що у 2016 році нардеп Сергій Лещенко придбав квартиру у центрі Києва, яка має площу майже 200 м кв. Вартість такої квартири оцінюється в 300 тисяч доларів. За його словами, частину грошей на квартиру він позичив у керівника видання «Українська правда» Альони Притули. Ще частину грошей дала його дружина, відома діджейка Анастасія Топольська.

Back to top button