Цікаве

“Квартал 95” продав в Росію ще один серіал

Трансляція серіалу "Родичі" на російському телеканалі "СТС" розпочалася 18 травня

Російський телеканал “СТС” купив восьмисерійний серіал “Родичі” виробництва студії “Квартал 95”, одним з власників якої був чинний президент України Володимир Зеленський. Він також є продюсером серіалу.

Трансляція серіалу на телеканалі розпочалася 18 травня, – повідомляє 1NEWS.

Один з найбільш рейтингових розважальних телеканалів РФ належить АТ “Медіа Інвестиції”, свідчать дані в Єдиному державному реєстрі юросіб РФ. Через єдиного акціонера АТ “Клієнти Стратегія Результат” компанія пов’язана з кіпрським офшором Tampleton Investment Holdings і державним “ВТБ Банком”.

Серед бенефіціарів “СТС Медіа Груп” – холдинг “Національна медіа група” (голова ради директорів – наближена до президента РФ гімнастка Аліна Кабаєва) і російський олігарх Олексій Мордашов.

Компанія “Силові машини”, що належить Мордашову, брала участь в незаконному постачанні в анексований Крим німецьких газових турбін Siemens. У 2018 році олігарх потрапив під санкції США.

А 15 травня Рада національної безпеки і оборони включила до оновленого санкційного списку 28 російських медіакомпаній, зокрема ТОВ “СТС Медіа”.

У коментарі “Детектор Медіа” режисер серіалу Андрій Яковлєв повідомив, що російський канал придбав “кварталівський” серіал у шведського дистриб’ютора Eccho Rights. Саме цей дистриб’ютор представляє на міжнародних ринках пакет продукції студії “Квартал 95”.

Так, в 2019 році Eccho Rights продав російському телеканалу “ТНТ” серіал “Слуга народу”, головну роль в якому зіграв Зеленський. Серіал протримався в російському телеефірі один день, а з першої серії вирізали жарт про Володимира Путіна. Також у Росію продали серіал “Папік” виробництва студії “Квартал 95” – він вийшов в ефір “СТС” в січні 2020 року.

В українському прокаті прем’єра сеіалу “Родичі” відбулася в 2016 році, на телеканалі “1+1”. За сюжетом, заслужений пенсіонер Михайло Іванович живе один в заміському будинку. Своїх дорослих дітей він бачить рідко. На 67-річчя в гості до нього приїжджають сини з дружинами. І Михайло Іванович випадково дізнається, що брати один з одним у сварці і просто розігрують добрі відносини. Головний герой, намагаючись розібратися в причинах розбіжностей, хитрощами утримує синів у батьківському домі.

Джерело: DT

Back to top button