Цікаве

Курка в червоний соус на святковий стіл

Продукти для блюда

  • курка – 1 шт.
  • перець червоний (солодкий) – 3 шт.
  • цибуля ріпчаста — 3 шт.
  • часник – 3 зубчики
  • вино біле (сухе) – 1 ст.
  • сіль

Як готувати?

1. Промиваємо курку і обробляють на 4 частини.

2. Цибулю дрібно нарізаємо.

3. Нарізаємо дрібними кубиками 1 солодкий перець.

Інші два перебиваємо занурювальним блендером до стану червоного соусу, червоної рідкої маси.

4. Часник пропускаємо через прес.

5. Обсмажуємо курку на олії до рум’яності.

Додаємо цибулю і гасимо ще хвилин 5-6.

Потім додаємо пропущений через часник прес.

6. Потім відправляємо в каструлю перебиті блендером перці (червону масу перців).

7. Заливаємо біле сухе вино.

Гасимо ще трохи і відправляємо в каструлю дрібно нарізаний червоний перець.

8. Я готую страву у скороварці, тому накриваю скороварку кришкою та тушу курку 10 хвилин після закипання.

У звичайній каструлі потрібно буде готувати довше, приблизно 50 – 60 хвилин до готовності.

9. Подаю курку до столу, прикрашаю страву листочками салату.

Смачного!

Відеоурок

Back to top button