Курка в червоний соус на святковий стіл
Продукти для блюда
- курка – 1 шт.
- перець червоний (солодкий) – 3 шт.
- цибуля ріпчаста — 3 шт.
- часник – 3 зубчики
- вино біле (сухе) – 1 ст.
- сіль
Як готувати?
1. Промиваємо курку і обробляють на 4 частини.
2. Цибулю дрібно нарізаємо.
3. Нарізаємо дрібними кубиками 1 солодкий перець.
Інші два перебиваємо занурювальним блендером до стану червоного соусу, червоної рідкої маси.
4. Часник пропускаємо через прес.
5. Обсмажуємо курку на олії до рум’яності.
Додаємо цибулю і гасимо ще хвилин 5-6.
Потім додаємо пропущений через часник прес.
6. Потім відправляємо в каструлю перебиті блендером перці (червону масу перців).
7. Заливаємо біле сухе вино.
Гасимо ще трохи і відправляємо в каструлю дрібно нарізаний червоний перець.
8. Я готую страву у скороварці, тому накриваю скороварку кришкою та тушу курку 10 хвилин після закипання.
У звичайній каструлі потрібно буде готувати довше, приблизно 50 – 60 хвилин до готовності.
9. Подаю курку до столу, прикрашаю страву листочками салату.
Смачного!
Відеоурок