Цікаве

Куди сходити в Києві: 8 нових та цікавих закладів столиці

Екватор осені – прекрасна пора. Ну а коли на вулиці погода не дуже, то посидіти з комфортом і поїсти із задоволенням – чого вже приховувати – справа приємна. Зібрали 8 оригінальних кафе і ресторанів, де пропонують “зручну їжу” від Діми Борисова, понад 15 позицій карі та кухню в стилі необістро з українських фермерських продуктів. Отже, що і де важливо не пропустити і скуштувати цієї осені, розповідає 1News.

Борсук

Фото: Барсук, Іnstagram/barsukofficial

На Лівому березі Києва відкрився заклад “сім’ї” Діми Борисова. Це демократичний гастро-ресторан із “зручною кухнею”. Зручно, бо в меню представлені улюблені всіма домашні страви в європейських і українських традиціях. Добре поснідати в Барсуку можна упродовж дня.

Що скуштувати:

• Крем-суп з гарбуза з тигровими креветками – 119 грн

• Борщ зі сметаною, хлібом, салом, часником і зеленню – 79 грн

• Сирники зі сметаною і ягідним соусом – 69 грн

Куди їхати: вулиця Княжий Затон, 14Б

Як працюють: з 10:00 до 23:00 (в понеділок з 11:00), без вихідних

Supra

Фото: Supra, Facebook/Supra Neo-bistro

Необістро в готелі Bursa. Необістро – це коли швидкість, демократичність цін і зрозумілість їжі. “Нео” – власний почерк шеф-кухаря в кожній страві. Пишаються в Supra тим, що мають тісну співпрацю з українськими фермерами, виноробами і пекарями. А тому тут завжди найсмачніші, найсвіжіші продукти. Обіцяють їжу комфортну і зрозумілу. Деякі позиції в меню створені так, щоб гості могли ділитися між собою стравами і напоями.

Що скуштувати:

• Гречка з пармезаном – 95 грн

• Гарбузовий гратен, сальса верде – 95 грн

• Підкопчена качка з пастернаком та інжиром – 235 грн

Куди їхати: вулиця Костянтинівська, 11

Як працюють: з 7:00 до 23:00

Follower

Фото: Follower, Facebook/followerkyiv

Тут люблять смачно пригощати італійською та американською їжею, пишаються своїм барним меню та авторськими коктейлями. У меню представлені класичні страви цих кухонь. А ще люблять книги, тому при бажанні усамітнитися, поїсти і почитати, а тут є зони і для самотнього відпочинку, сміливо йдемо сюди. До речі, follower можна перекласти як послідовник. Ймовірно, зазирнувши сюди навіть ненадовго, повернутися захочеться знов і знов – “гастрономічну філософію” ресторану забути важко.

Що скуштувати:

• Курячий прозорий бульйон з м’ясними карамельками – 121 грн

• Міланський шніцель – 235 грн

• Нью-Джерсі кейк з журавлиною – 165 грн

Куди їхати: вулиця Велика Васильківська, 24

Як працюють: з 8:00 до 23:00

Nu Age

Фото: Nu Age, Іnstagram/nuage_rest

Тут винтажно щодо інтер’єру. Зібрано власну колекцію декору і картин з різних країн світу. Nu Age позиціонують себе як заклад з комфортною їжею, що сприяє спогадами і ностальгії. Для особливих цілей – у ресторані є окремі простори, якщо раптом захочеться з компанією подивитися німе кіно або послухати гру на фортепіано.

Що скуштувати:

• Грибний суп з лисичками, фрикадельками і домашньою локшиною – 110 грн

• Яйця пашот під голландським соусом з хлібом бріош ​​і салатом – 140 грн

• Сирна запіканка з карамелізованими абрикосами – 135 грн

Куди їхати: вулиця Пушкінська, 11

Як працюють: з 12:00 до 23:00

DRaw Cakes&Food

Фото: DRaw Cakes&Food, Іnstagram/drawcakes

Сімейна raw-vegan (сироїдницька) кав’ярня-кондитерська, тобто тут не просто смачно-солодко, а й корисно. Десерти готують зі свіжих ягід, фруктів, сухофруктів, насіння, горіхів. Решта страв готуються виключно зі свіжих продуктів. Під забороною в інгредієнтах – цукор, борошно, молоко, барвники і консерванти.

Прийшли з дітьми – залиште їх у затишній, спеціально обладнаній кімнаті. Малечі там сподобається, а ви чудово відпочинете в компанії з друзями.

Що скуштувати:

• Морозиво манго-кокос – 45 грн

• Кокосовий йогурт – 85 грн

• Буріто з кеш’ю-сиром – 155 грн

Куди їхати: вулиця Антоновича, 19/21

Як працюють: понеділок-четвер з 10:00 до 20:00, п’ятниця-неділя з 10:00 до 21:30

Дядина квартира

Фото: Дядина квартира, Іnstagram/lyubimy_dyadya

Це івент-майданчик, що розташований на другому поверсі кав’ярні Улюблений дядя. Приходите сюди – потрапляєте до квартири. Вітальня, кухня, кабінет, передпокій. Усе – як ніби ви заїхали в гості до любого дяді. Він, як запевняють у закладі, дуже любить вечірки та пишні заходи, смачно поїсти і зігрітися келихом якісного алкоголю.

Що скуштувати:

• Салат “Грецький дядя” – 195 грн

• Кебаб і теплі піти – 255 грн

• Дядин улюблений наполеон – 145 грн

Куди їхати: вул. Паньківська, 20

Як працюють: з 9:00 до 23:00

Delhi Delhi

Фото: Delhi Delhi, Facebook/delhidelhikyiv

Тут пахне Індією, тут можна спробувати Індію на смак. У карі-барі Delhi Delhi пропонують 16 варіацій цієї страви. Гостроти для їжі додають за бажанням, про це потрібно попередити офіціанта. Тим паче якщо зі справжнім карі ви знайомитеся вперше. Час від часу тут проводять майстер-класи з приготування традиційних страв індійської кухні.

Що скуштувати:

• Хумус з бобів едамаме – 120 грн

• Салат з креветками чилі – 275 грн

• Карі “Раджма” (квасоля зі спеціями в томатному соусі) – 140 грн

Куди їхати: вулиця Велика Васильківська, 34

Як працюють: з 11:00 до 23:00

Розкажи мені про Китай

Фото: Розкажи мені про Китай, Іnstagram/rmpk.rest

Це міська кав’ярня для тих, хто любить історії. Тут розповідають про культуру Китаю через їжу і людей. Усе, чим пишається Піднебесна в плані гастрономії, зібрано тут. Командують процесом приготування шефи з Китаю, радять випити китайський чай – професійні тітестери. Щодо їжі, то тут можна оцінити 5 видів супів, страви з риби, м’яса, курки. Гості самі вибирають рівень гостроти в кожній з представлених позицій.

Що скуштувати:

• Баклажани в кисло-солодкому соусі – 118 грн

• Локшина смажена з куркою – 138 грн

• Азіатський бісквіт з вишнево-смородиновим соусом – 98 грн

Куди їхати: вулиця Велика Васильківська, 68

Як працюють: з 11:00 до 23:00

Джерело: Сьогодні

Останні новини

Back to top button