Цікаве

Куди поїхати на відпочинок восени 2021: цікаві напрямки

Сезон морських подорожей до Туреччини, Чорногорії та Албанії добігає кінця. Тепер українці почали замислюватися, куди б полетіти за кордон восени.

А оскільки золота пора особливо прекрасна серед старовинних будинків і неймовірно гарних, майже середньовічних пейзажів, варто придивитися до історичних столиць Європи. 1News розповідає про найкрасивіші європейські країни, міста яких надихнуть вас на осінню подорож.

1. Північна Македонія, Охрид

  • Умови в’їзду: ПЛР-тест і довідка про вакцинацію не потрібні.

Широке і найглибше озеро Охрид – візитна картка Македонії. Багато мандрівників їдуть сюди по пляжний відпочинок замість моря. Однак цю країну варто відвідати й в осінню пору року.

Тихі вулички Охрида ховають середньовічні, покриті фресками церкви, римський амфітеатр і старовинну фортецю. По озеру катаються на човнах місцеві жителі й туристи. Вся ця пишнота переливається золотими барвами осені, від яких захоплює дух.

Широке і найглибше озеро Охрид – візитна картка Македонії

У Македонії можна добре відпочити навіть із маленьким бюджетом, оскільки ціни в країні досить низькі порівняно з європейськими.

Номер у хостелі або недорогому тризірковому готелі можна зняти за 6-25 євро за ніч, пляшка вина обійдеться у 2,5 євро, а коронна місцева страва тавче-гравче (боби на сковорідці) – всього півтора євро.

2. Німеччина, Лейпциг

  • Умови в’їзду: довідка про повну вакцинацію або ПЛР-тест за 72 години до вильоту.

Можна вирушити гуляти Берліном, а можна відвідати старовинне місто Лейпциг, де свого часу жили Бах, Вагнер, Мендельсон і Гете.

У Лейпцигу особлива атмосфера восени: Стара Ратуша 16 століття починає поскрипувати від холодних вітрів, а навколо церкви Святого Томаса, де похований композитор Йоганн Себастьян Бах, збирається містичний туман.

У Лейпцигу особлива атмосфера восени

У місті обов’язково потрібно спробувати особливий вид пива верхнього бродіння – гозе (кухоль обійдеться приблизно в три євро), покуштувати німецький шніцель і оселитися в історичній частині міста з видом на середньовічні будівлі.

3. Іспанія, Андалусія

  • Умови в’їзду: ПЛР-тест і довідка про вакцинацію не потрібні.

Андалусія – це найпівденніша провінція Іспанії, яка включає відомі міста Севілью, Гранаду і Кордову. Ці чарівні міста прикрашені витонченою спадщиною мавританського минулого.

Андалусія – це найпівденніша провінція Іспанії

Крім захопливої історії міст, ціни тут набагато приємніші, ніж у сусідніх Мадриді та Барселоні. Херес тут обійдеться у 2 євро, денне меню може коштувати в межах 10 євро на людину.

4. Португалія, Лісабон і Порту

  • Умови в’їзду: європейський ковід-сертифікат або ПЛР-тест за 72 години до вильоту.

Лісабон – це столиця Португалії на березі Атлантичного океану, а Порту – друге за величиною місто, що розмістилося на берегах річки Дуоро.

У Лісабоні дуже атмосферно і затишно: вузькі вулички Алфами, палаци, сучасні арткластери й традиційні кафе. Також у столиці є безліч музеїв для туристів, які можна відвідати абсолютно безоплатно.

У Лісабоні дуже атмосферно і затишно

У Порту примітний район Рібейра. Його варто відвідати тим, хто віддає перевагу гастрономічним подорожам. У місті також потрібно побачити порт і гігантський парк Серальвес.

Пляшка віню верде в португальському магазині вийде вам 3,5 євро, а смажену рибу на березі океану можна покуштувати за 8-10 євро.

5. Угорщина, Будапешт

  • Умови в’їзду: із 7 серпня українці можуть потрапити в Угорщину, надавши негативний результат ПЛР-тесту або довідку про вакцинацію.

Одне з найкрасивіших міст Європи стоїть відразу на двох берегах Дунаю. Це дві різні за атмосферою частини міста – Буда і Пешт. В осінній період рекомендуємо оселитися в Буді – тихому місці в оточенні старовинних замків. Пешт – це сучасна частина міста з безліччю пабів, ресторанів і забігайлівок.

Будапешт тільки відкрився для туристів, тому ціни там будуть дуже приємними

Будапешт тільки відкрився для туристів, тому ціни будуть дуже приємними. День у знаменитих барокових купальнях Сечені обійдеться приблизно в 16 євро.

Також придивіться до закладів borozó – це місцеві винні забігайлівки, де за копійки можна скуштувати угорського вина (від 1€).

Джерело: Обозреватель

Back to top button