Цікаве

Кредитна історія: як її не зіпсувати та отримати кредит, якщо вона неідеальна*

В ситуаціях, коли терміново потрібні гроші, виручають фінансові установи, які дають потрібну суму в кредит. Достатньо звернутись з відповідною заявою в будь-який банк, надати необхідні документи та почекати схвалення. Труднощі можуть виникнути у тих, хто хоче взяти кредит з поганою кредитною історією. Банківські установи відмовляють таким клієнтам, але є інші способи взяти позику.

Що таке кредитна історія

Кредитна історія — це інформація про позичальника коштів та виконання їм взятих на себе зобов’язань за кредитними договорами, які були укладені з банками. Банківські працівники при видачі кредиту повинні впевнитись в тому, що клієнт виконає умови угоди. Через це позичальника просять:

  • надати довідку про доходи;
  • знайти поручителів;
  • зазначити рухоме або нерухоме майно у якості застави.

При цьому банк обов’язково вивчає кредитну історію потенційного позичальника.

Якщо вона неідеальна або відсутня, то банківські працівники відмовлять у видачі кредиту.

Як не зіпсувати кредитну історію

Для того щоб не зіпсувати кредитну історію потрібно:

  • вказувати достовірні відомості;
  • не мати прострочок платежів.

Якщо клієнт вкаже недостовірну інформацію, вона потрапить у кредитну історію. Працівники банків помітять, що людина вказує відомості, які відрізняються від правдивих.

Якщо клієнт не хоче зіпсувати кредитну історію, варто не допускати прострочення платежів. В протилежному випадку при укладенні нового кредитного договору вам можуть відмовити або встановити жорсткіші умови.

Цікаво й те, що відсутність кредитної історії теж може стати причиною відмови. У такій ситуації рекомендується взяти невелику суму в кредит та вчасно її виплатити.

Як отримати гроші клієнтам з поганою кредитною історією

Клієнти, які через неуважність або складну фінансову ситуацію невчасно вносили платежі, практично не мають шансів отримати кредит у банках. Але вони можуть звернутись до мікрофінансових установ. Такі організації як SOS CREDIT дозволяють отримати гроші швидко. Рішення по кожному клієнту приймається індивідуально. На першу позику може бути встановлене обмеження, але якщо клієнт дотримуватиметься умов угоди, то потім зможе взяти в кредит більшу суму.

Кредитна історія впливає на можливість отримувати кредити в подальшому. Якщо вона неідеальна, то виручать мікрофінансові організації. Вони позичають гроші навіть клієнтам, які зіпсували кредитну історію.

*на правах  реклами

Back to top button