Цікаве

Космонавти РФ здійснять три польоти на кораблях SpaceX

Космонавти РФ здійснять три польоти на кораблях SpaceX

Фото: Центр подготовки космонавтов
Анна Кікіна скоро здійснить політ на кораблі Crew Dragon

Запуск корабля Crew Dragon у рамках першого перехресного польоту між Росією та США до МКС відбудеться не раніше як 29 вересня.

 
Нова угода про перехресні польоти між NASA та Роскосмосом передбачає три польоти російських космонавтів до МКС на кораблі Crew Dragon американської компанії SpaceX. Про це сказав командир загону російських космонавтів Олег Кононенко, повідомляється на сайті Центру підготовки космонавтів у п’ятницю, 22 липня.
 

 
“Угода передбачає три інтегровані польоти: на п’ятому, шостому та десятому Dragon”, – сказав Кононенко.
 
Своєю чергою, у NASA повідомили, що запуск корабля Crew Dragon в рамках першого перехресного польоту між Росією і США до МКС відбудеться не раніше як 29 вересня.
 
На станцію вирушать росіянка Ганна Кікіна, астронавти NASA Ніколь Манн та Джош Кассада, а також астронавт Японського агентства аерокосмічних досліджень (JAXA) Коїчі Ваката.
 
Другий політ за перехресною програмою відбудеться навесні 2023 року. Російський космонавт Андрій Федяєв вирушить на МКС на американському кораблі Crew Dragon, а астронавт Лорел О’Хара увійде до складу екіпажу корабля Союз МС-23.
 
Раніше повідомлялося, що Росія домовляється про польоти космонавтів на кораблях Crew Dragon. Йдеться про так звані перехресні польоти, коли американські астронавти вирушають до МКС на російських Союзах, чергуючись із космонавтами, що летять на американських апаратах.
 
Така програма діяла до 2011 року, після чого доставка екіпажів на МКС здійснювалася лише російськими кораблями. Російська монополія перервалася у травні 2020 року, коли з мису Канаверал злетів корабель компанії SpaceX під назвою Crew Dragon-2 із чотирма астронавтами на борту.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button