Цікаве

Користь червоного вина: міф або реальність | VINTAGE

Практично кожна людина хоча би раз чула про користь червоного вина. Цілющі властивості напою були відомі ще в давнину. Французи упевнені, червоне вино подовжує життя, тому вживають його мінімум двічі в день. Келих на обід і на вечерю. Що про це думає професійний сомельє інтернет-магазину Vintage і в чому полягає позитивний вплив червоного вина на організм, ми дізнаємося з цієї статті.

604a120c5e81e.jpg

Червоне вино має у покупців інтернет-магазину Vintage величезний попит. При цьому відвідувачів притягають як імпортні, так і вітчизняні напої. На полицях нашого магазину представлений вражаючий асортимент ліцензованих червоних вин. При цьому ціни на напої порадують навіть найекономнішого покупця, адже увесь товар поступає нам безпосередньо від виробників. Для того, щоб надавати покупцям повнішу інформацію про червоне вино, ми провели власне розслідування відносно його користі і лікувальних властивостей. І ось наші висновки.

Допомагає худнути

Це твердження відповідає дійсності. Відчуття голоду пропадає завдяки особливій речовині ресвератролу, яке міститься в напої. Ось чому келих вина відбиває бажання перекусити або поласувати солодким. Але це стосується тільки одного бокалу сухого вина. В інших випадках алкоголь може спровокувати апетит.

Запобігає захворюванням серцево-судинної системи

Це дійсно так. Напій містить кислоти омега-3, які сприяють очищенню судин і збільшує їх діаметр, попереджають утворення бляшок на стінках артерій, покращують ліпідний обмін і регулює рівень холестерину.

Уповільнює старіння мозку

Цей факт підтвердили американські учені з Віргінії. Все той же ресвератрол, який допомагає худнути, попереджає старіння нейронних мереж мозку. Речовина має протизапальні і кардиопротектні властивості.

Містить корисні мікроелементи і вітаміни

Експерти стверджують, червоне вино дуже багато корисними речовинами. Окрім кислот, воно містить йод, кольбат, калій, рубідій, марганець, титан, фосфор і магній. Крім того, в нім є присутніми вітаміни 3 важливих груп : РР, В і С. Усі ці речовини підвищують імунітет і тонізують організм.

Сприяє зниженню температури при простудних захворюваннях

Це також відповідає дійсності. Червоне вино входить в рецепти багатьох популярних жарознижуючих напоїв домашнього приготування.

Антибактеріальні властивості

Згідно з висновками радянських учених, вино знищує збудників тифу і вібріони холери. Напій рекомендують при багатьох шлунково-кишкових захворюваннях. Так в 1920 році, зважаючи на відсутність медикаментів, епідемію дизентерії, що спалахнула на півострові Крим, зупинили саме червоним вином, розведеним водою.

Відновлює водно-соляний баланс

Це твердження вірно лише у випадку, якщо йдеться про сухе вино. Воно є прекрасною заміною розчину електролітів. Фахівці рекомендують вживати напій на ніч під час наземних і повітряних подорожей.

604a121fee3e5.png

Хочеться нагадати, що, не дивлячись на корисні властивості, вино все ж містить алкоголь, тому зловживати їм навіть «для оздоровлення» все ж не варто. Якщо ви вирішили випробувати на собі користь вина і маєте складнощі з вибором, звертайтеся за допомогою до наших професійних сомельє інтернет-магазину Vintage. Вони потурбуються про те, щоб ви обрали саме той напій, який відповідатиме усім вашим побажанням. І не забувайте про бонусну програму для постійних покупців. З нею ви зможете отримувати знижку при кожній купівлі.

Back to top button