Цікаве

Компанія Virgin Orbit відправить свій апарат на Марс

У Virgin Orbit анонсували запуск космічного корабля на Марс. Компанія планує створити роботизовану місію для першого комерційного польоту на іншу планету, передає 1NEWS з посиланням на НВ.

На відміну від SpaceX Ілона Маска, компанія британського мільярдера Річарда Бренсона Virgin Orbit поки не може похвалитися величезними космічними кораблями для міжпланетних перельотів і не укладає контракти з NASA для відпраки людей на Місяць.

Проте, у підрозділів Galactic і Orbit корпорації Virgin також великі плани на освоєння космосу. На початку цього року компанія вперше відправила людину в космос, а кілька тижнів тому відкрила перший термінал для космічних туристів.

Днями в Virgin Orbit заявив , що збираються відправити свій космоліт на Марс вже у 2022-му. За допомогою польської компанії SatRevolution і декількох університетів підопічні Бренсона повинні розробити першу комерційну місію для досягнення Червоної планети.

До цього, тільки чотири організації змогли відправити свої апарати на Марс, і всі вони мали державну підтримку.

Звичайно, в Virgin не планують відправляти на Марс людей. Поки їх мета – відправити на сусідню планету невеликий супутник, хоча б через пару років. Майбутня ракета-носій LauncherOne повинна буде доставити 50-кілограмовий супутник для досліджень глибокого космосу.

«Ми можемо зробити деякі речі, які досить цікаві для таких місць, як Місяць і Марс, а також супутники Марса і Венери, і, можливо, пара об’єктів у поясі астероїдів», – говорить віце-президент з спецпроектів на Virgin Orbit Уїлл Померанц.

Нагадаємо, Launcher One – це невелика ракета з двох ступенів, яка може вивести кілька сотень кілограм вантажу на орбіту Землі. Особливістю цієї ракети є її повітряний запуск за допомогою модифікованого літака Boeing 747, який у Virgin називають по аналогії з піснею британської джаз-фанк групи Jamiroquai – Cosmic Girl.

Найближчми роками підрозділ Virgin Galactic планує створити бізнес на космічному туризмі і відправляти людей у космос на літаку VSS Unity.

Представники компанії заявляли, що у них є довгий список людей, які очікують свого рейсу на орбіту, причому сотні клієнтів оплатили депозити в розмірі $250 тис. за квиток. Virgin Galactic не називає дату перших пасажирських рейсів, але Річард Бренсон ще торік говорив, що він вже може літати на космічному літаку.

 

 

 

 

 

Back to top button