Цікаве

Компанія мільярдера Безоса назвала вартість квитків у космос

Аерокосмічна компанія мільярдера Джеффа Безоса Blue Origin планує брати від $ 200 тис до $ 300 тис. за політ у космос на багаторазовому кораблі New Shepard, повідомляє 1NEWS з посиланням на Reuters.

Один співробітник Blue Origin повідомив, що ціни на квитки коливатимуться у зазначеному ціновому коридорі, інший співрозмовник агентства повідомив, що $ 200 тис. – це мінімальна ціна.

У червні представники компанії повідомили на прес-конференції, що незабаром проведуть тестові рейси New Shepard з пасажирами, а продаж квитків для космічних туристів планують відкрити вже в наступному році.

На прохання агентства прокоментувати отриману через джерела інформацію і повідомити подробиці політики ціноутворення в Blue Origin не відповіли.

New Shepard – багаторазовий корабель і ракета для суборбітальних польотів. Він являє собою пілотовану капсулу, яка призначена для автономного польоту шести пасажирів на висоті 100 км над Землею, в суборбітальному просторі – це досить високо, щоб космічний турист відчув кілька хвилин невагомості і міг побачити обриси планети. На цій висоті розташована лінія Кармана, яка вважається умовною межею між атмосферою і космосом.

Зліт New Shepard відбувається вертикально, за допомогою одноступінчастої багаторазової ракети, посадка – за допомогою двигуна і парашутів. У капсулі є шість оглядових вікон, які приблизно в три рази більше за розміром, ніж ілюмінатори літаків Boeing-747. Система названа на честь Алана Шепарда – першого американського астронавта, який здыйснив суборбітальний політ.

До теперішнього моменту Blue Origin провела вісім випробувальних польотів, успішно здійснивши вертикальні злети і посадки New Shepard зі стартового майданчика в Техасі, однак жоден з цих польотів не був проведений з пасажирами на борту. Під час двох з цих польотів на борту космічної капсули знаходився спеціальний манекен, якого в компанії охрестили Скайуокером.

Blue Origin не розкриває даних щодо вартосты запуску. Аналітики аерокосмічної компанії Teal Marco Caceres припускають, що кожен пуск New Shepard обходиться компанії в $ 10 млн. З огляду на місткість капсули, при ціні в $ 300 тис. за квиток космічні польоти будуть збиткові для компанії – принаймні на першому етапі.

За даними трьох співрозмовників Reuters, першими пасажирами Blue Origin, ймовірно, стануть співробітники компанії.

Нагадаємо, аерокосмічна компанія засновника Amazon Джеффа Безоса (Jeff Bezos) Blue Origin, головною ціллю якої є космічний туризм, найближчим часом вже планує розпочати перші тестові польоти з пасажирами.

 

 

 

 

 

 

Back to top button