Цікаве

Колишня прем’єр-міністр Данії звинуватила колишнього президента Франції у сексуальних домаганнях

Про це йдеться в уривках її мемуарів

Колишня прем’єр-міністр Данії Гелле Торнінг-Шмідт звинуватила експрезидента Франції Валері Жискара д’Естена в сексуальних домаганнях.

Про це йдеться в уривках її мемуарів, опублікованих данською пресою, – інформує 1NEWS.

“Жискар д’Естен, що сидів біля мене, схопив мене за стегно під столом. Це було абсолютно божевільно. Я запитала себе, що відбувається, пересіла і все закінчилося”, – написала у своїй книзі колишня лідерка соціал-демократів.

Як зазначається, її зустріч з експрезидентом Франції відбулася за вечерею у посольстві Франції у Копенгагені у 2002 чи 2003 роках.

В той час Торнінг-Шмідт брала участь у заходах створеного для розробки проєкту конституції ЄС органу, очолюваного колишнім лідером Франції, який помер у грудні минулого року.

“У наші дні це було б розцінено як сексуальне домагання. Тоді так не було. Це був інший час, але я сприйняла це як недоречний жест, ситуація мене дуже розлютила”, – сказала Торнінг-Шмідт.

Як пише видання, зараз їй 54 роки, вона була першою жінкою, яка очолила уряд Данії у 2011-2015 роках.

Торнінг-Шмідт очолювала соціал-демократичну партію в 2005-2015 роках після кар’єри в Брюсселі, а після звільнення з уряду керувала групою допомоги Save the Children у 2016-2018 роках.

Джерело: Укрінформ

Back to top button