Цікаве

Коли потрібно виймати лавровий лист із борщу

При приготуванні багатьох перших страв часто використовують лавровий лист.

Так пряність забезпечує появу цікавого смаку й у борщу.

Подробиці

Однак якщо лаврушка знаходилася в рідині занадто довго, то замість приємного аромату страва набуде гіркоти.

Щоб уникнути такого результату, необхідно знати правила використання прянощів.

Коли додавати лавровий лист до борщу 

Лавровий лист не повинен перебувати у страві протягом усього періоду його приготування.

Якщо прянощі не прибирати з борщу протягом кількох десятків хвилин, то неприємної гіркоти не уникнути.

Саме такий смак з’являється у тому випадку, якщо лаврушка виявляється розвареною.
Тому закидати її необхідно на завершальному етапі варіння – приблизно за 10 хвилин до зняття каструлі з плити.

Коли потрібно виймати лавровий лист

Знати правильний час додавання лаврового листа недостатньо. Справа в тому, що його потрібно вчасно прибрати: прянощі не повинні перебувати в страві до самого кінця.

Бажано перевіряти страву на смак. Як тільки борщ набув необхідного аромату, лавровий лист можна витягати.

Зазвичай період між додаванням листочка та появою потрібного смаку займає 1-3 хвилини.

No Newer Articles

Back to top button