Цікаве

КНР запустила у космос новий супутник спостереження

КНР запустила у космос новий супутник спостереження

Фото: CGTN
Китай запустив у космос новий супутник спостереження

Супутник є універсальним інструментом дистанційного зондування Землі і буде використовуватися в різних сферах.

Китай 19 липня відправив у космос новий супутник спостереження Gaofen-11 05, який також використовуватимуть для потреб національної оборони. Про це повідомляє CGTN.

На орбіту космічний апарат вивела ракета-носій LongMarch-4B, яка стартувала з космодрому Тайюань у провінції Шаньсі на півночі Китаю. Нинішній запуск став 528-м польотом ракет-носіїв серії Long March.

Зазначається, що супутник є універсальним інструментом дистанційного зондування Землі і буде використовуватися в різних сферах, включаючи спостереження за Землею, містобудування, проєктування дорожньої мережі, оцінка врожайності та запобігання стихійним лихам і ліквідація їх наслідків.

Він також забезпечуватиме інформаційну підтримку проєктам у рамках глобальної логістичної ініціативи Китаю “Один пояс, один шлях” і використовуватиметься для потреб національної оборони.

Нагадаємо, Китайська приватна космічна компанія Galactic Energy здійснила другий морський запуск своєї ракети-носія, яка вивела в космос чотири супутники для збору і передачі даних.

Раніше повідомлялося, що Китай здійснив перший запуск ракети-носія Long March-6C (Великий похід-6C) – нову модель в цій родині ракет.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button