Цікаве

КНР запустила новий супутник для моніторингу атмосфери

КНР запустила новий супутник для моніторингу атмосфери

Фото: Xinhua
Китай запустив новий супутник для моніторингу атмосфери

На навколоземну орбіту космічний апарат вивела модифікована ракета-носій Чанчжен-6 (Long March-6), що стартувала з космодрому Тайюань.

Китай вранці 27 березня запустив у космос новий супутник дистанційного зондування Землі Yunhai-3 02, який дозволить із вищою точністю прогнозувати стихійні лиха та запобігати їх катастрофічним наслідкам. Про це повідомляє Xinhua.

Зазначається, що на навколоземну орбіту космічний апарат вивела модифікована ракета-носій Чанчжен-6 (Long March-6), що стартувала з космодрому Тайюань у північній провінції Шаньсі о 6:51 за місцевим часом (0:51 за Києвом). Цей запуск став 514-ю місією для ракет-носіїв серії Чанчжен.

Супутник використовуватиметься для моніторингу атмосфери та морського середовища і космічного простору, проведення наукових експериментів, а також виявлення ознак формування небезпечних атмосферних явищ і прогнозування стихійних лих та зменшення їх наслідків.

 Запуск супутника у космос. Фото Xinhua

Раніше повідомлялося, що США запускають супутники стеження за гіперзвуковою зброєю.

Нагадаємо, у Японії зазнав невдачі запуск приватної ракети-носія KAIROS-1, яка мала вивести на орбіту урядовий розвідувальний супутник.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button