Цікаве

КНР вивела у космос морський супутник нового покоління

КНР вивела у космос морський супутник нового покоління

Фото: Xinhua
Китай вивів у космос морський супутник

Ракета-носій Long March-2C із космічним апаратом на борту стартувала з космодрому Цзюцюань на північному заході Китаю.

Китай 16 листопада вивів у космос супутник нового покоління для моніторингу кольору океану, який дозволить значно розширити можливості дослідження процесів, що відбуваються в морській воді. Про це повідомляє Xinhua.

Зазначається, що ракета-носій Long March-2C із космічним апаратом на борту стартувала з космодрому Цзюцюань на північному заході Китаю і успішно вивела його на заплановану навколоземну орбіту.

Сьогоднішній запуск став 497-ю місією рідкопаливних триступеневих ракет-носіїв серії Long March, здатних вивести на навколоземну орбіту до 1 тонни корисного вантажу.

У космос виведено перший у світі високоточний супутник спостереження за кольором океану, який аналізує стан різних водойм і морських районів по всьому світу за допомогою кількох новітніх методів та обладнання. Він може здійснювати широкомасштабний, безперервний і динамічний моніторинг кольору води, її температури, стану морського льоду, завислих у товщі води речовин і екології води в океані, на морі, на островах і в портах у всьому світі.

Як заявили у Центрі спостереження за Землею Національного космічного управління Китаю, супутник надаватиме послуги дистанційного зондування для основних морських шляхів Китаю, а також сприятиме ефективнішому використанню рибних ресурсів і моніторингу рівня забруднення моря.

Нагадаємо, Китай 1 листопада успішно вивів у космос новий супутник дистанційного зондування Землі серії Tianhui, відомої як “картографічні супутники”. Супутник планується використовувати для географічного картографування, дослідження земельних ресурсів, проведення наукових експериментів та інших завдань.

Раніше, 27 вересня, Китай успішно вивів на навколоземну орбіту супутник дистанційного зондування Землі Yaogan-33 04, четвертий із цієї серії космічних апаратів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button