Цікаве

КНР вивела на орбіту астрономічну обсерваторію

КНР вивела на орбіту астрономічну обсерваторію

Фото: Синьхуа
Китай вивів на орбіту астрономічну обсерваторію

Обсерваторія була запущена за допомогою ракети-носія Чанчжен-2C з космодрому Січан. Очікується, що зонд вагою 1,4 тонни прослужить щонайменше 5 років.

Китай 9 січня успішно вивів на орбіту обсерваторію Einstein для дослідження рентгенівського випромінювання в космічному просторі. Про це повідомляє Сіньхуа.

Зазначається, що обсерваторія була запущена за допомогою ракети-носія Чанчжен-2C з космодрому Січан. Очікується, що зонд вагою 1,4 тонни прослужить щонайменше 5 років.

Einstein – це міжнародний проект, у якому, окрім Китайської академії наук, беруть участь німецький Інститут позаземної фізики Товариства Макса Планка та Французьке космічне агентство (CNES).

Зонд обладнаний двома телескопами вивчення небесних об’єктів у рентгенівському діапазоні. Він проводитиме спостереження за рентгенівським випромінюванням у космосі та викидами рентгенівських променів з чорних дірок, щоб отримати нові відомості про їх виникнення, еволюцію та характеристики, під час вибуху наднових та у разі інших викидів енергії у спостережуваному діапазоні електромагнітних хвиль.

Наадаємо, днями Китай відправив у космос чотири метеорологічні супутники Тяньму-1 (Tianmu-1).

Раніше Китай запустив три наукові супутники Shiyan-24C .

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button