Цікаве

Кіноспільнота закликає владу перенаправити виділені на їй кошти на ЗСУ

Кіноспільнота закликає владу перенаправити виділені на їй кошти на ЗСУ

Фото: Скріншот
Кіноспільнота закликає владу перенаправити виділені на їй кошти на ЗСУ

Відкритий лист підписали режисери, продюсери, лідери громадських кіноорганізацій та інші представники кіноіндустрії. Також його можуть підписати інші українці до 26 січня.

Українська кіноспільнота закликає владу перенаправити виділені на підтримку кінематографії гроші на Сили Оборони.

Причиною створення листа стала недовіра до Держкіно, яке буде розпоряджатися виділеними грошами – 589,6 мільйонами гривень.

“Безумовно, українське кіно, як і вся культура загалом, потребує великої уваги та бюджетної підтримки для розвитку та репрезентації України у світі, і є потужним елементом культурної дипломатії. На превеликий жаль, роки некомпетентної та недоброчесної роботи керівництва Держкіно переконують нас, що виділені кошти будуть використані неефективно та з численними порушеннями”, – йдеться у листі.

Крім того, підписанти вимагають: звільнити керівництво Держкіно, чиї дії руйнують кіногалузь та завдають репутаційної шкоди на міжнародному рівні, провести прозорий конкурс на посаду нового очільника Держкіно і членів Ради з державної підтримки кінематографії в установленому порядку і під контролем громадськості, розробити у прозорому процесі новий проєкт Стратегії розвитку кіно за участі громадськості.

Нагадаємо, раніше Держкіно України виступило проти допуску фільмів з РФ до Каннського фестивалю.

Держкіно отримало майно телеканалу підозрюваного в держзраді нардепа

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button