Події

Президент привітав колектив СБУ із професійним святом і вручив державні нагор…

Президент привітав колектив СБУ із професійним святом і вручив державні нагороди
 
Президент України Володимир Зеленський привітав колектив Служби безпеки України з професійним святом – 32-ою річницею створення СБУ. Він вручив державні нагороди співробітникам спецслужби, які проявили мужність і відданість у боротьбі з ворогом.
 
«За роки війни Служба безпеки стала дійсно бойовою, а головне – саме такою результативною спеціальною службою, яка й потрібна нашій державі. Потрібна і для захисту від ворога, і для активних дій, які зменшують потенціал російської агресії», – зазначив Володимир Зеленський.
 
За його словами, СБУ знаходить ефективні методи протидії ворогу і своїми діями вірно служить Україні.
 
Президент подякував спецслужбі за кожен напрям роботи: спецпризначенцям ЦСО «А» і військовій контррозвідці – за знищення ворога на лінії фронту, а контррозвідці – за викриття й затримання навідників, колаборантів і зрадників, які намагаються розхитати країну зсередини. Також слідчим – за розслідування воєнних злочинів рф і кіберфахівцям, які захищають кіберпростір.
 
«Дякую за незмінну силу й волю, яку ви проявляєте в боях з перших днів! Дякую за далекобійність та влучність наших дронів – тих, що діють в небі, і тих що діють у морі. Дякую за технологічність ударних операцій СБУ», – відзначив Володимир Зеленський, нагадавши, що Україна першою у світі створила власний флот ударних дронів.
 
Сьогодні Президент нагородив 11 співробітників СБУ. Серед них і спецпризначенець ЦСО «А», який отримав звання Героя України. А троє військовослужбовців отримали звання «Бригадний генерал».
 
Окрім того, Володимир Зеленський вручив бойовий прапор Департаменту контррозвідки СБУ і стрічку «За мужність та відвагу» – Департаменту військової контррозвідки.

Back to top button