Цікаве

КБ “Південне” планує друкувати деталі ракет на 3D-принтері

Ця технологія, як зазначили у держпідприємстві, здатна замінити класичні виробничі процеси – лиття, штампування, зварювання, фрезерування тощо.

“Конструкторське бюро “Південне” імені М. К. Янгеля” освоює технологію з виготовлення складних за формою і структурою виробів з металевих порошків для ракетно-космічної техніки – 3D-друк металом.

Про це повідомляє 1NEWS.

Ця технологія, як зазначили у держпідприємстві, здатна замінити класичні виробничі процеси – лиття, штампування, зварювання, фрезерування тощо.

“За допомогою селективного лазерного плавлення ми вже зараз починаємо створювати перші унікальні складнопрофільні вироби для ракетно-космічної техніки без використання механічної обробки і дорогих оснасток”, – розповіли на держпідприємстві.

Процес “друку” виробів полягає в послідовному пошаровому розплавленні порошкового матеріалу за допомогою потужного лазерного випромінювання.

“Адитивні технології відкривають перед нами нові можливості, які дозволяють створювати металеві вироби з високою точністю і щільністю”, – додали у держпідприємстві.

Так, серед переваг 3D-друку металом фахівці назвали:
• високу точність і повторюваність;
• механічні характеристики виробів, надрукованих на 3D-принтері, які співмірні з литтям;
• здатність вирішувати складні технологічні завдання, пов’язані з виготовленням геометрично складних виробів;
• можливість скорочувати цикл науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт, забезпечуючи створення складнопрофільних деталей без використання оснастки;
• можливість зменшити масу за рахунок створення об’єктів з внутрішніми порожнинами;
• економія матеріалу при виробництві.

Джерело: УНН

Back to top button