Цікаве

Картографи визнали існування п’ятого океану біля Антарктики

У науці є і «зворотні» визнання: так в 2006 році відкритий в 1930 році Плутон виключили з дев’яти планет Сонячної системи, віднісши його до транснептунових об’єктів, пише 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

National Geographic, який транслює науково-популярні фільми виробництва Національного географічного товариства США, визнав існування Південного океану навколо Антарктики. Тепер картографи будуть наносити його на географічні карти. Про це повідомляється на сайті ресурсу.

З 1915 року National Geographic випускають карти з чотирма океанами: Атлантичним, Тихим, Індійським і Північним Льодовитим.

8 червня, у Всесвітній день океанів, картографи National Geographic визнали, що на Землі ще є і п’ятий – Південний океан.

«Південний океан давно визнаний вченими, але оскільки згоди на міжнародному рівні не було, то і ми не визнавали його офіційно», – розповідає географ Алекс Тейт.

Морський біолог National Geographic Сільвія Ерл зазначає, що навколо Антарктиди проходить стрімка циркумполярна течія.

«Це єдиний океан, який дотичний до трьох інших, і повністю омиває Антарктичний континент. Тому на відміну від інших океанів, які визначаються континентами, що оточують, Південний – визначається течією», – підкреслює Ерл.

 

 

 

 

Back to top button