Цікаве

Карантинний синдром: корисні поради, як уникнути депресії

Епідемія коронавірусної хвороби і карантин впливають на психологічний стан українців, і урізноманітнити будні під час локдауну вдається не всім. Медики кажуть: до них все частіше звертаються пацієнти, які бояться захворіти та відчувають нестачу спілкування з друзями і колегами.

А ще людей дратує необхідність постійно носити маску, дотримуватися дистанції і працювати віддалено.

Як ковід змусив декого забути про етикет та змінив їхній психологічний стан – розповідає 1News.

Багато хто нині працює віддалено. З одного боку це зручно – можна розпланувати свій час і спокійно виконувати основні завдання. Та є й інша сторона медалі – комунікація з колегами.

У робочі чати можуть приходити повідомлення у будь-який час доби. А ігнорувати їх не завжди виходить. Але у віртуальному світі діють ті самі правила і заборони, що і в реальному.

“Проговоріть з колегами – в який час ви активно відповідаєте на всі робочі питання, а з якої години ви припиняєте відповідати”, – радить фахівчиня з етикету Анна Чаплигіна.

 

За час пандемії коронавірусної хвороби спілкування з багатьма стало тільки віртуальним, а обійми, поцілунки і рукостискання замінили вітання ліктями і кулаками.

На сьогодні хорошим тоном є прийти в масці – так ви невербально демонструєте свою турботу про оточення. Культура обійм та поцілунків з незнайомими людьми не те що зникне, але зупиниться. Поки світ не стане знову безпечним.

Через брак живого спілкування люди стали більш тривожними. Збільшилася кількість неврозів, адже хтось боїться захворіти, а когось лякає невизначеність. Хтось страждає від самотності, а хтось розлучається через побутові непорозуміння, брак вільного часу та простору.

Щоб протидіяти цьому, психологи радять щодня виділяти час на власні інтереси. Але передовсім проговорити це з близькими.

Людина повинна мати простір, де вона почувається захищеною, може набратися сил.

А ще корисно щодня готувати щось нове або ходити різними шляхами з дому, облаштовувати простір на свій лад. Такий рецепт від буденності й сірості на карантині.

Джерело: Сьогодні

Back to top button