Канапе на святковий стіл
Продукти для блюда
- перший варіант:
- бородинський хліб – 3 скибочки.
- крем сир – 80 гр.
- оселедець — 1 філе
- яблуко зелене – 1 шт.
- огірок – 1 шт.
- цибуля червона — 1 шт.
- чорний перець-2 гр.
- кріп — 2 гілочки.
- другий варіант:
- багет — 3 скибочки
- яйця – 2 шт.
- молоко — 80 мл.
- твердий сир – 20 гр.
- сьомга холодного копчення – 130 гр.
- олія — 1 ст.л.
- сіль — щіпка
- кріп — 3 гілочки
Як готувати?
1. Перший варіант: бородинський хліб нарізати тонкими трикутниками (3 скибочки), намазати кожен крем сиром, нарізати огірок-кільцями, яблуко — півкільцями, філе оселедця нарізати невеликими рівними шматочками, червону цибулю — півкільцями.
Викласти на кожен трикутник хліба поверх крем сиру по дві скибочки яблука, два шматочки оселедця, одну скибочку огірка і півкільця червоної цибулі.
Прикрасити канапе гілочкою кропу і злегка посипати чорним перцем.
2. Другий варіант: збити віночком яйця з молоком і щіпкою солі, розігріти в сковороді олію, влити яйця, смажити 3-4 хвилини.
Коли омлет буде майже готовий, додати дрібно натертий твердий сир, коли сир розплавиться, вилкою добре розмішати яєчну суміш і трохи підсмажити.
Нарізати багет (3 скибочки) і злегка підсмажити на сухій сковороді з обох боків.
Викласти на кожну скибочку хліба готовий омлет.
Філе сьомги нарізати тонкими скибочками, згорнути в рулетик і покласти на хліб із омлетом, прикрасити подрібненим кропом.