Цікаве

Канапе на святковий стіл

Продукти для блюда

  • перший варіант:
  • бородинський хліб – 3 скибочки.
  • крем сир – 80 гр.
  • оселедець — 1 філе
  • яблуко зелене – 1 шт.
  • огірок – 1 шт.
  • цибуля червона — 1 шт.
  • чорний перець-2 гр.
  • кріп — 2 гілочки.
  • другий варіант:
  • багет — 3 скибочки
  • яйця – 2 шт.
  • молоко — 80 мл.
  • твердий сир – 20 гр.
  • сьомга холодного копчення – 130 гр.
  • олія — ​​1 ст.л.
  • сіль — щіпка
  • кріп — 3 гілочки

Як готувати?

1. Перший варіант: бородинський хліб нарізати тонкими трикутниками (3 скибочки), намазати кожен крем сиром, нарізати огірок-кільцями, яблуко — півкільцями, філе оселедця нарізати невеликими рівними шматочками, червону цибулю — півкільцями.

Викласти на кожен трикутник хліба поверх крем сиру по дві скибочки яблука, два шматочки оселедця, одну скибочку огірка і півкільця червоної цибулі.

Прикрасити канапе гілочкою кропу і злегка посипати чорним перцем.

2. Другий варіант: збити віночком яйця з молоком і щіпкою солі, розігріти в сковороді олію, влити яйця, смажити 3-4 хвилини.

Коли омлет буде майже готовий, додати дрібно натертий твердий сир, коли сир розплавиться, вилкою добре розмішати яєчну суміш і трохи підсмажити.

Нарізати багет (3 скибочки) і злегка підсмажити на сухій сковороді з обох боків.

Викласти на кожну скибочку хліба готовий омлет.

Філе сьомги нарізати тонкими скибочками, згорнути в рулетик і покласти на хліб із омлетом, прикрасити подрібненим кропом.

Back to top button