Цікаве

Ізраїль пом’якшить правила в’їзду, незважаючи на Омікрон: що зміниться

Ізраїль з 9 січня має дозволити в’їзд іноземним громадянам із “помаранчевих” країн, куди віднесено зокрема й Україну. Обов’язкова умова – мандрівники повинні повністю вакцинуватися від COVID-19або перенести інфекцію раніше.

Як пише 1News, таке рішення частково скасувало заборони, запроваджені урядом ще в листопаді-2021. До того ж воно було ухвалене на тлі очікуваного зростання захворюваності на коронавірус через Омікрон.

Мандрівники, які захочуть перетнути кордон Ізраїлю, в’їжджаючи з “помаранчевих” країн, повинні мати документальне підтвердження щеплення чи перенесеної хвороби.

В Ізраїлі схвалені такі вакцини від коронавірусу, як Moderna та Pfizer/BioNTech.

На сайті МОЗ Ізраїлю вказано, що Україна поки що “помаранчева”, але складна ситуація з COVID-19 загрожує країні “червоною” зоною.

“Рівень зараження в цій країні дуже високий, і найближчим часом вона може бути переміщена до “червоного” списку”, – охарактеризували ізраїльські експерти ситуацію в Україні.

Додамо: у “червоному” переліку ізраїльського Міністерства охорони здоров’я перебувають США, Великобританія, ОАЕ, Швейцарія, Туреччина, Мексика, Ефіопія, Танзанія.

Громадянам із таких країн для в’їзду потрібен попередній спеціальний дозвіл ізраїльського комітету.

Статистика станом на 4 січня.
Нові випадки, виявлені протягом дня.
Динаміка смертності від коронавірусу в Ізраїлі.

Джерело: Reuters

Back to top button