Цікаве

Італієць покине безлюдний острів, на якому він прожив понад 30 років

Влада багато років тиснула на чоловіка, щоб змусити його покинути острів, однак раніше їй цього зробити не вдавалося

81-річний італієць Мауро Моранді оголосив, що покине острів Буделлі, на якому наодинці прожив 32 роки.

Його до цього спонукала влада, – інформує 1NEWS.

Так, Моранді живе на острові з 1989 року. Влада багато років тиснула на чоловіка, щоб змусити його покинути острів, однак раніше їй цього зробити не вдавалося.

У 2020 році очільник національного парку, до якого належить острів, заявив, що Моранді незаконно реконструював свій будинок — а це колишня радіостанція часів Другої світової війни.

Італійці навіть ініціювали петицію, яка закликала уряд Італії дозволити чоловіку залишитися — вона набрала понад 70 тисяч підписів. Однак 25 квітня Моранді таки заявив, що переїде жити на сусідній острів: «Я поїду зі сподіванням, що в майбутньому Буделлі оберігатимуть так, як я його оберігав 32 роки».

До переїзду на острів чоловік працював учителем фізкультури. У 2018 році в інтерв’ю BBC він розповів, що «завжди був трохи бунтарем».

За словами Моранді, йому набридло споживацтво у суспільстві та політична ситуація в Італії. Тому він вирішив переїхати на безлюдний острів у Полінезії.

Він зібрав кількох друзів і вирушив у подорож. Однак під час неї вони зупинилися на італійських островах Ла-Маддалена — планували там відпочити й заробити грошей на дорогу в Полінезію.

Джерело: Громадське

Back to top button