Цікаве

Італія послаблює заборони для туристів: що відомо

Італія з понеділка, 11 жовтня, повернулася в “білу” зону карантину, що означає менш суворі COVID-правила як для жителів, так і для туристів. Водночас фактично обов’язковими для працівників будуть “Зелені перепустки” (Green Pass) – з інформацією щонайменше про одне щеплення проти коронавірусної інфекції, негативний тест або перенесену хворобу.

Вони також потрібні для відвідувань масових заходів. Наприклад, стадіони, театри, кінозали, дискотеки знову дозволено заповнювати більш ніж на 50% місць, але тільки якщо всі відвідувачі надали свої сертифікати про вакцинацію, дотримуються соціальної дистанції та носять маски. Про це сказано на сайті Міністерства закордонних справ Італії, передає 1News.

Що стосується Green Pass для працевлаштованих, то правила, як очікується, наберуть чинності з 15 жовтня. Вони стосуються як приватного, так і державного сектору.

Працівників, які не пройшли вакцинацію або не надали негативний ПЛР-тест на COVID-19, будуть тимчасово відстороняти від посади без заробітної плати. Якщо особа вийде на роботу без COVID-перепустки, то отримає штраф від 600 до 1500 євро.

До речі, такі заходи викликали невдоволення серед деяких італійців і навіть мітинги проти рішення уряду.

Так, у Римі на площі Пьяцца-дель-Пополо протестна акція зібрала близько 10 тисяч учасників, які погрожували влаштувати загальнонаціональний страйк. Під час заходу відбулися зіткнення з поліцією.

Водночас в Італії вакцинували близько 80% дорослого населення.

Правила в’їзду в Італію

Зазначимо, що Україна віднесена італійським урядом до списку країн “категорії D” – громадянам яких дозволено в’їзд без карантину. Це правило діє тільки за умови, що турист надав один із документів:

  • сертифікат про завершення повного курсу вакцинації європейського зразка (препаратами Pfizer, Johnson and Johnson, Moderna або AstraZeneca);
  • негативний результат ПЛР-тесту;
  • негативний антигенний тест на інфекцію.

Якщо таких документів немає, то в’їхати в країну все одно можна, але доведеться самоізолюватись на п’ять днів, повідомивши про це місцеві органи охорони здоров’я, а після цього – пройти тест на коронавірус.

Обов’язковий карантин при цьому можуть не проходити діти до 6 років.

Ситуація з пандемією в Італії на 11 жовтня
Нові випадки, підтверджені щодня
Динаміка активних випадків
Динаміка смертей від COVID-19

Джерело: сайт Міністерства закордонних справ Італії

Back to top button