Цікаве

Instagram заохочуватиме підлітків за “відпочинок” від соцмережі

Instagram тестує нову функцію для заохочення підлітків зробити перерву під час перегляду контенту. Про це заявив віце-президент Facebook з глобальних питань Нік Клегг, розповідає 1News.

– Якщо контент у соцмережі негативно впливатиме на підлітків, наші системи підштовхуватимуть юних користувачів до перегляду фото чи відео іншої тематики, – заявив Клегг.

Сервіс також надасть батькам більше контролю над обліковим записом дитини — з’являться різні налаштування, які дозволять більш точно визначити критерії зображуваного контенту.

За словами представників Instagram, функції перебувають на стадії розробки. Можливо, вони стануть доступними для користувачів найближчим часом.

Подібні зміни в сервісі можуть бути пов’язані з нещодавнім скандалом. Минулого тижня колишня співробітниця Facebook Френсіс Хоген дала свідчення перед Конгресом про внутрішні дослідження, які показали, що Instagram може чинити негативний вплив на психічне здоров’я підлітків.

До цього моменту Facebook всіляко виправдовувала свої соцмережі, посилаючись на неточні дослідження і перекручування фактів.

Джерело: The Verge
Back to top button