Цікаве

Індичка запечена з беконом у духовці

Індичка запечена з беконом у духовці

Содержание

Продукти для блюда

  • фіде індички — 1,2 кг
  • бекон сирокопчений – 100 гр.
  • часник — 6 зубчиків
  • коріандр зерна – 1 ч.л.
  • базилік сушений – 1 ч.л.
  • розмарин сушений – 1 ч.л.
  • паприка солодка – 1 ч.л.
  • мускатний горіх мелений — 1/2 ч.л.
  • орегано — 2 ч.л.
  • сіль
  • перець

Як готувати?

Беремо цілісний шматок філе індички і до смаку натираємо його сіллю з усіх боків.

У склянці для блендера змішуємо спеції.

Зерна коріандру, орегано, сушений базилік та розмарин, солодка паприка, мускатний горіх.

Перемелюємо блендером.

Робимо прорізи у філе індички вздовж всього шматка з відстанню 1-2 см.

До кінця не прорізаємо.

Прорізи натираємо свіжовидавленим часником і вставляємо смужки сирокопченого бекону.

Стягуємо шматок індички ниткою.

Викладаємо на фольгу.

Зверху видавлюємо часник і розтираємо його поверхнею.

Щільно загортаємо у фольгу і відправляємо в духовку щонайменше на 1 годину.

Температура 200 градусів.

Наприкінці розгорніть фольгу і 10-15 хвилин запікайте шматок індички без неї.

Нарізаємо на порційні шматки та подаємо до столу.

Можна подати до столу у гарячому вигляді з улюбленим гарніром, а можна охолодити та використовувати в холодному вигляді на бутерброди до чаю чи кави! Приємного вам апетиту!

Відеоурок

Back to top button