Цікаве

Індуктивний зарядний пристрій – що це таке і в чому його переваги?

Зарядний пристрій – один з найпопулярніших аксесуарів, якими користуються всі власники смартфонів. Його завдання незмінне вже багато років – повністю зарядити акумулятор мобільного пристрою в максимально стислі терміни. На відміну від самих телефонів, зарядки за останні роки практично не змінилися. Так, вони стали меншими і потужнішими, але їх зовнішній вигляд залишився колишнім. Однак це тривало до недавнього часу, поки не з’явилися індуктивні зарядні пристрої, знайти які можна тут https://www.aks.ua/uk/catalog/zaryadnye-ustroistva/vhodnoe-podk/besprovodnoe-indukcionnoe. Що вони собою являють, в чому їх переваги і коли їх варто використовувати? Давайте дізнаємося!

Що таке індуктивний зарядний пристрій?

Простіше кажучи, це зарядний пристрій, який дозволяє заряджати ваш смартфон по бездротовій мережі. Робота такого блоку живлення заснована на явищі електромагнітної індукції. Зарядка має вбудовану передавальну котушку. Як тільки через неї починає йти струм, то створюється електромагнітне поле. Смартфон в свою чергу повинен бути оснащений приймальною котушкою, яка генерує струм з електромагнітного поля. Таким чином заряджається акумулятор мобільного пристрою.

Якщо традиційні БП оснащені різними портами підключення, то в бездротової зарядки використовується один загальноприйнятий стандарт Qi. Коли на упаковці зарядного пристрою є таке маркування, значить, пристрій зарядить ваш смартфон по бездротовій мережі.

Індуктивні зарядні пристрої та їх переваги

Найбільшою перевагою індуктивного зарядного пристрою є повна відсутність проводів. Комфорт його використання максимальний, тому що не потрібно витрачати час на від’єднання кабелів, коли виникає необхідність відправити повідомлення або відповісти на вхідний дзвінок.

Великою перевагою індукційних ЗУ є також їх зовнішній вигляд і різноманітність варіантів. У продажу можна легко знайти як мінімалістичні підставки з різноманітним дизайном і фактурою, так і функціональні настільні або автомобільні утримувачі.

Індукційна зарядка – гаджет практичний, але не для всіх

Підводячи підсумок, можна впевнено сказати, що бездротове ЗУ – аксесуар, гідний уваги, який безумовно стане незамінним помічником в повсякденній експлуатації портативної електроніки.

Однак індуктивні зарядні пристрої для смартфонів – це гаджети не для всіх. Справа в тому, що не кожен смартфон оснащений стандартом Qi, а значить – не має функції індуктивної зарядки. Однак доброю новиною є те, що в даний час все більше і більше провідних виробників смартфонів, таких як Apple, Huawei і Samsung, визнають популярність бездротової зарядки і оснащують свої пристрої відповідними модулями.

 

 

Back to top button