Цікаве

Індія вперше за 1,5 років відкриє кордони для вакцинованих туристів: які правила

Індія вперше за 18 місяців відкрила свої кордони для туристів. У країну пускатимуть лише тих громадян, які пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусу та отримали негативний результат ПЛР-тесту.

Про це пише 1News. Нові правила почали діяти від понеділка, 15 листопада. На такий крок влада зважилася через зниження кількості інфікованих у країні, а також через зростання кількості вакцинованих.

Так, у Міністерстві охорони здоров’я заявили, що, згідно з новими правилами, для в’їзду до Індії туристи мають бути повністю вакциновані, дотримуватися всіх протоколів COVID-19 та мати негативний результат тесту на коронавірус протягом 72 годин після польоту.

Деяким також необхідно пройти тест на COVID-19 після прибуття в аеропорт. Це правило не застосовуватиметься до громадян із країн, з якими Індія уклала договір про взаємне визнання сертифікатів про вакцинацію. Йдеться про США, Велику Британію та багато європейських держав.

“Пандемія спустошила галузь, але все повернеться в норму, щойно почнуть прибувати іноземні туристи”, – сказав Джоті Маял, президент Асоціації туристичних агенцій Індії.

Це вперше з березня 2020 року, коли Індія дозволила іноземним туристам комерційними рейсами в’їжджати до країни. До того у країні діяв суворий локдаун.

Зазначимо, що майже 79% дорослого населення Індії отримали хоча б одну дозу вакцини, а 38% повністю вакциновані.

Джерело: Associated Press

Back to top button