Цікаве

Індія відправить у космос “жінку-робота”

Індія відправить у космос жінку-робота

Фото: wikipedia.org
робот-астронавтка Vyommitra

Робот був вперше представлений 22 січня 2020 року на симпозіумі “Людські космічні польоти та дослідження” в Бенгалуру.

Міністр науки і технологій Джітендра Сінгх заявив, що цього року Індія планує запустити в космос гуманоїдного робота-жінку. Про це повідомляє The Independent.

Відомо, що запуск жінки-робота-астронавта на ім’я Vyommitra запланований на третій квартал цього року, тоді як запуск пілотованої місії Gaganyaan запланований на наступний рік.

Gaganyaan планує продемонструвати можливості людини в космосі, запустивши екіпаж з трьох осіб на низьку навколоземну орбіту на висоті 400 км у п’ятитонній капсулі приблизно на три дні, а потім безпечно повернути їх назад, приземлившись в індійських морських водах.

Сінгх додав, що робот-астронавт розроблений таким чином, щоб імітувати людські функції і взаємодіяти з системою життєзабезпечення космічної капсули в рамках місії.

В індійському космічному агентстві (Isro) сподіваються, що відправлення у космос роботів замість тварин допоможе зрозуміти, що “невагомість і радіація в космічному середовищі можуть зробити з людьми”.

Агентство сподівається, що такий робот допоможе екіпажу контролювати параметри модуля, керувати панелями, відповідати на запити та імітувати функції, подібні до людських, у майбутніх місіях.

Раніше повідомлялося, що компанія з виробництва автомобілів BMW працевлаштувала гуманоїдних роботів.

Індія вивела на орбіту науковий супутник XPoSat

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button