Цікаве

Індія показала перші знімки Місяця після посадки апарата Чандраян-3

Індія показала перші знімки Місяця після посадки апарата Чандраян-3

Фото: ISRO
Перше зображення поверхні Місяця отримане Чандраян-3 після приземлення 23 серпня.

Після посадки камера індійського апарату зафіксувала місце, де відбулося приземлення, а також декілька фото, які були зроблені під час спуску на місячну поверхню.

З’явилися перші знімки з індійської місії Чандраян-3, зроблені після історичного приземлення зонда на Місяць. Про це повідомляє Space.

Перша серія з чотирьох зображень, які були зроблені посадковим модулем під час зближення з Місяцем перед приземленням, а також знімок, який показує місце посадки, включаючи частину посадочної ноги космічного апарату та її тінь.

Коли місяцехід почне досліджувати супутник Землі, ймовірно, з’явиться ще багато захопливих зображень. Однак і марсохід, і спусковий апарат навряд чи працюватимуть більше двох тижнів, оскільки ISRO не очікує, що батареї апаратів витримають.

Варто зауважити, що ця посадка зробила Індію лише четвертою країною в історії, яка успішно висадила космічний апарат на поверхню Місяця, після Сполучених Штатів, колишнього Радянського Союзу та Китаю. Чандраян-3 також став першим в історії космічним апаратом, який здійснив посадку поблизу південного полюса Місяця – області, яка наразі привертає увагу науковців та космічних агентств з усього світу.

 ISRO

Раніше повідомлялося, що зонд Чандраян-3 індійської організації космічних досліджень (ISRO), надіслав нові фото зворотного боку Місяця.

Індійський посадковий модуль Чандраян-3 здійснив успішну посадку на Місяць

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button