Цікаве

“Імунні паспорти” для подорожей: що це таке і чому вони можуть знадобитися кожному

Експерти в сфері туризму заявляють, що одним із заходів щодо запобігання поширенню коронавірусу може стати введення особливих біологічних посвідчень особи – “імунних паспортів”. Цей документ має підтверджувати, що мандрівник не є носієм вірусу або в його крові вже є антитіла, а також бути визнаний усіма державами, пише 1News.

Цікаво, що один з перших кроків у цьому напрямку зробила влада КНР. З 12 квітня охочі зупинитися в готелях Пекіна мусять надати довідку про відсутність коронавірусу.

“Довідка має бути видана не раніше ніж за тиждень до заселення, в ній потрібно вказати спеціальний код, що підтверджує відсутність COVID-19. Щоб уникнути фальсифікації сертифікатів, поліції китайської столиці дали доручення посилити заходи контролю”, – розповідає представник міського управління Пекіна з культури і туризму Чжоу Веймінь.

У світі можуть ввести "імунні паспорти"

Підтримали цю ідею також у Великій Британії, Німеччині та США. Однак поки невідомо, скільки часу тримається імунітет до коронавірусу й наскільки він стійкий до нових мутацій.

Експерти зазначають, що навіть якщо “імунні паспорти” стануть реальністю, то це відбудеться не раніше, ніж через два-три роки. І, швидше за все, вони коштуватимуть немалих грошей.

Джерело: The Indian Express

 

Back to top button